Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΩΠΑ...ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΠΗΡΑΝ ...ΦΟΡΑ...ΚΑΙ ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ1


Ο Ρώσος μεγιστάνας Dmitry Ananyev εξαγόρασε το 51% της Vitro Hellas με έδρα στο Νησέλι ΗμαθίαςΟ Ρώσος μεγιστάνας 

DImitry Ananyev εξαγόραΣΕ


ΤΗΝ ΕΛΛΗΝIΚΗ VITRO.... 
      
Μία νέα σημαντική και με ιδιαίτερο συμβολισμό επένδυση από Ρωσικά κεφάλαια υλοποιήθηκε πριν από πολύ λίγο χρονικό διάστημα στη χώρα μας, αυτή τη φορά με επίκεντρο την Βόρεια Ελλάδα.
Ο Ρώσος μεγιστάνας Dmitry Ananyev εξαγόρασε το 51% της ελληνικής εταιρείας Vitro Hellas ΑΕ (Βίτρο Ελλάς) με έδρα το Νησέλι Ημαθίας, η οποία δραστηριοποιείται από το 1986 στην παραγωγή, έρευνα και διάθεση φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού υψηλής ποιότητας.
(για συνεχεια ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΥΠΟΥ)

Ο αυτοδημιούργητος 48χρονος Dmitry Ananyev σύμφωνα με την λίστα του Forbes βρίσκεται στην θέση 1.468 στην παγκόσμια λίστα των δισεκατομμυριούχων με προσωπική περιουσία 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια (και στην θέση νούμερο 58 των πλουσιότερων Ρώσων επιχειρηματιών), διαθέτοντας επιχειρήσεις στον χρηματοοικονομικό τομέα, στην πληροφορική και στο real-estate.

Επενδύσεις και εξαγωγές
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ThessNews η πλειοψηφική μετοχική παρουσία, που απέκτησε ο D. Ananyev, έχει ως σκοπό την επενδυτική και εξαγωγική επέκταση της εταιρείας.
Ήδη έχει συσταθεί η Vitro Russia, μέσω της οποίας η ελληνική επιχείρηση θα διεισδύσει στη Ρωσική αγορά με φυτικό πολλαπλασιαστικό υλικό, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση και για να καλύψει την ζήτηση θα αυξήσει την παραγωγική δυναμικότητα της.
Ο Ρώσος επιχειρηματίας απέκτησε το μετοχικό ποσοστό του αναλογικά από τους υπόλοιπους μετόχους της Vitro Hellas, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η ελληνική εταιρεία πολλαπλασιαστικού υλικού BIOS AGROSYSTEMS Α.Ε. του ομίλου "REDESTOS - Efthymiadis Agrotechnology Group", καθώς και η Ιταλική συνεταιριστική εταιρεία VIVAI COOPERATIVI RAUSCEDO (VCR), παγκόσμιος leader της αγοράς του πολλαπλασιαστικού υλικού αμπέλου.

Τα οικονομικά μεγέθη
Όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη της Vitro Hellas, σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της (χρήση 1/7/2015-30/6/2016), ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε στα 3,49 εκατ. ευρώ με καθαρά κέρδη μετά φόρων 316.653 Ευρώ.
Μάλιστα, η εταιρεία συγκαταλέγεται στις 20 κορυφαίες εταιρείες του κλάδου της (Γεωργία και Αλιεία) σύμφωνα με την ICAP.
Αποστολή της είναι η ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας ειδικά στον αμπελοϊνικό τομέα (ελληνικές και νέες ξένες ποικιλίες αμπέλου), καθώς επίσης και στον τομέα των οπωροφόρων δένδρων με νέες ποικιλίες, αλλά και με καινούργιες τεχνικές καλλιέργειας.
Οι τεχνικές ιστοκαλλιέργειας, που αξιοποιεί, χαρακτηρίζονται από τις πλήρως ασηπτικές συνθήκες διαχείρισης του φυτικού υλικού που σε συνδυασμό με την οργάνωση του εργαστηρίου ιστοκαλλιέργειας και των θερμοκηπιακών και φυτωριακών της εγκαταστάσεων, προσδίδουν στην παραγωγή της:   
- Γενετική ομοιομορφία

- Πιστοποιημένα προϊόντα (Virus Free)

- Απουσία παθογόνων και ασθενειών
- Ομοιομορφία ανάπτυξης
Σημαντική είναι και η ερευνητική δραστηριότητα της εταιρείας, η οποία ανέπτυξε την τελευταία δεκαπενταετία ένα μεγάλο αριθμό συνεργασιών με Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, ινστιτούτα και άλλους φορείς, μέσα από εθνικά, ευρωπαϊκά αλλά και αυτοχρηματοδοτούμενα προγράμματα.
Μέσα από τέτοιες ερευνητικές διαδικασίες έχει αναπτύξει διαδικασία κλωνικής επιλογής Ελληνικών ποικιλιών αμπέλου, που βασίζεται στην επιλογή, συγκριτικό πειραματισμό σχετικά με την αγρονομική συμπεριφορά και τέλος πειραματικές μικροοινοποιήσεις για τον καθορισμό των οινικών χαρακτηριστικών των επιλεγμένων κλώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: