Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

AΝΩΝΥΜΙΑΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΚΑΙ ΕΠΑΙΝΟΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ  PRESS-BANK
Το παρακάτω κείμενο του γνωστού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Παντελή Οικονόμου,  το ανακαλύψαμε τυχαία (και καθυστερημένα-2008)σε κάποιο σάϊτ που έκανε πολυσέλιδη ανάλυση για το πεμπτοφαλαγκίτικο, γκρίζο και κουκουλοφόρο Indymedia. Μας εγγκωμιάζει κι εύχεται να μιμηθούν το παρά- δειγμά  μας κι όλοι οι άλλοι που εκφράζονται μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ.Ιδού:

O Παντελής Οικονόμου είπε... ,

Κύριε Τόλη Σπάρτα,
εντυπωσιάστηκα θετικά από την ενέργειά σας αυτή, να στείλετε δηλαδή το παρόν μήνυμα και να προβάλλετε, ως www.press-bank.gr την σειρά των κειμένων μου, όταν υπήρξα αρκετά δηκτικός και οξύς απέναντί σας. Επειδή θέλω να είμαι έντιμος και αντικειμενικός στην κριτική μου, θα ήθελα να μου επισημάνετε τις ανακρίβειες ή ελλείψεις του κειμένου μου σε σχέση με το press-bank.gr και είτε θα επανορθώσω, είτε θα παραθέσω τις απόψεις σας στο ίδιο το κείμενο. Δεν έχω στόχο να ασχοληθώ περισσότερο με τον χώρο των ανώνυμων δημοσιογράφων. Άλλωστε κάποιοι που θεώρησαν οτι θίχθηκαν, με κείμενα που γράφουν στις ιστοσελίδες τους, με παραπέμπουν στο Αιγινήτειο και σημειώνουν οτι θα έχω προβλήματα στην προσωπική μου ζωή (ότι και αν αυτό σημαίνει).
Και πάλι σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και εύχομαι το δικό σας παράδειγμα, της επώνυμης διαδικτυακής δημοσιογραφίας, να ακολουθήσουν και άλλοι δημοσιογράφοι, που αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους και κρύβονται πίσω από την ανωνυμία.
Φιλικά,
Παντελής Οικονόμου
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ:
Είναι γνωστόν ότι είμαστε δεινοί πολέμιοι της ανωνυμίας από την πρώτη στιγμή που βγήκαμε σεργιάνι στο διαδίκτυο. (2004).
Μισούμε θανατικά κάθε κουκουλοφόρο. Κατανοούμε κάποια επιχειρήμτα εκ μέρους των θιασωτών της ανωνυμίας, της δήθεν τάχα μου ελευθεροφορύνης που ανοήτως πρεσβεύουν.
Eνας εν ενεργεία στρατιωτικός, ένας υπάλληλος που καταφέρεται κατά αθλιοτήτων της εταιρίας όπου εργάζεται, είναι εύλογο να θέλει να αποκρύψει την πραγματική ταυτότητά του... Εν τάξει
Η κατάσταση των ανωνύμων συγγραφέων  είναι παρακρουστική έως κλινική. Διότι εκτός των άλλων αφελών ορισμένοι έχουν αναπτύξει και βαρύγδουπες θεωρίες για να υποστηρίξουν τη διαδικτυακή αρλούμπα περί δήθεν ελευθερίας του λόγου.
Λησμονούν πως η μέγιστη αρετή της ελευθερολαλιάς είναι η ευθύνη των λαλουμένων που πρέπει να γίνεται στο φως υπεύθυνα και επώνυμα. Δεν μπορείς κύριε να παριστάνεις το φάντασμα, τον κατσαπλιά με κουκούλα, να αμολάς ελεύθερα με πασαπόρτι το Ιντερνετ...την πορδή σου και μετά να υπεραμύνεσαι του δικαιώματός σου να ομιλείς ελεύθερα... Ποιόν κοροϊδεύεις;.. Τον εαυτό σου , καλά μπορείς να τον κοροϊδεύες -όπως και τον κοροϊδεύεις άλλωστε,- αλλά τους άλλους;
Ίδιον του πνευματικού ανθρώπου, εν πάση περιπτώσει του φλεγόμενου να μεταδώσει τις σκέψεις του προς τους άλλους είναι η υπογραφή του. Μη τηρουμένης της θεμελιώδους αυτής αρχής, ο επιμένων ανωνύμως, το πρώτον που κάνει είναι να υποβαθμίζει τις ίδιες του τις σκέψεις και τα μηνύματα που ενδεχομένως φιλοδοξεί να περάσει στους άλλους. Και θέλει -φτάνει και να το αξιώνει ο βλαξ...) να τον παίρνουν στα σοβαρά; Κάποιοι, είναι καιρός να σοβαρευτούν... Ο χαβαλές και οι παιδειές έχουν όρια.. ¨οσο επιμένουν στην ανωνυμία τόσο και θα ευτελίζονται... ΄Αλλωστε, πλην εξαιρέσεων ποιος παίρνει στα σοβαρά το bloging?  Στο κάτω της γραφής οι θιασώτες του φαιδρού είδους μπορεί να κάνουν χρήση ενός σταθερού ψευδωνύμου .. που να μην το απαρνιόνται όμως ...παρά μόνο σε δικαστικές διώξεις ... Τα δικαστήρια , και τα αστυνόμια ..άστα να ψάχνονται, αλλά όχι κι οι άλλοι ...
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Παρόμοιο θα βρείτε και στο: http://www.press-bank.gr/  

Δεν υπάρχουν σχόλια: