Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΗΜΕΡΑ-ΜΕΡΑ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ---ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΓΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ!

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΣΗΜΕΡΑ: ΟΙ ΦΛΟΥΔΕΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΠΟΥ …ΠΕΤΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ …ΑΠΟ Ό,ΤΙ ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΤΟΥΣ!
ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ "ΥΓΕΙΑ" ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΊΤΛΟ.Ή κατ΄ευθείαν ΚΛΙΚ στο>http://monidadias-news.blogspot.gr/p/blog-page_3083.html Στείλτε μας δικές σας απορίες ή και εμπειρίες

Από το Βιβλίο του μοναχού π.Αντωνίου


ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ: ΟΙ ΦΛΟΥΔΕΣ ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. ΜΗΝ ΤΙΣ ΠΕΤΑΤΕ!

Κοντολογής ΟΛΟΙ μας ξεφλουδίζουμε τα φρούτα μας, τις οποίες και πετάμε στον  κάδο. ΄Ετσι μας μάθανε… οι σοφές γιαγιάδες μας. Κι όμως οι φλούδες αυτές (από μήλο, πορτοκάλι έως… μπανανόφλουδα) είναι πολύ πιο ευεργετικές της θωράκισης της υγείας μας, απ΄ότι ο ίδιος ο καρπός του φρούτου.Δεν το ήξερα, γιατί σάμπως το ξέρατε εσείς; Κάποιες χοντράδες μόνο ξέρουμε και συνεχίζουμε …πατροπαράδοτα να καθαρίζουμε τα φρούτα μας, πετώντας τις πολύτιμες φλούδες.
Πριν από ένα χρόνο αγόρασα ένα μαραφέτι, αποχυμωτή το λένε και μ,΄αυτό κάνω χυμό… τα αγγουράκια, τα λεμόνια,τις ντομάτες κ.λ.π.και δείχνω ενθουσιασμένος με τα ζουμιά. Μπελαλίδικο μηχάνημα, αλλά πάντως μου παίρνει λιγότερο χρόνο από το να κάθομαι να ξεφλουδίζω τα φρούτα.

( Μια διευκρίνιση για να μη σκανδαλίζονται κάποιοι. Ο μοναχισμός είναι επιλογή κυρίως αυτοβασανισμού. Ο καλόγερος απορρίπτει τα εγκόσμια και επιλέγει τις στερήσεις. Στο καλύβι του δεν έχει πολλά. Μπορεί και ζει με λίγο νεράκι κι ένα ξεροκόματο. Χορταίνει με τις αξίες της πίστης του.

Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι αθλητές.. Υπάρχουν κι οι άλλοι καλόγεροι που δεν αποτάσσουν τη σύγχρονη τεχνολογία… Με τον αποχυμωτή που αγόρασα (30 ευρώ) τί έγινε; Εξοικονομώ πολύτιμο χρόνο.Αντί να παιδεύομαι μισή ώρα για να φτιάξω μια πορτοκαλάδα, την έχω έτοιμη μέσα σε δύο λεπτά!

Και γιατί έχω υπολογιστή; Μα αλλάξαν οι καιροί… Θυμίζω: Ο λόγος από του άμβωνος.. είναι πλέον εξαερισμένος, δε λειτουργεί, όπως παλαιά.΄Ομως τώρα υπάρχει ο άμβωνας του Ιντερνετ!… που αξιοποιείται δεόντως από τους Εκκλησιαστικούς και λίαν καλώς. Τι, θα ξεσαλώνουν οι πολέμιοι της Ορθοδοξίας; Αμ δε… Παπάδες, καλόγεροι, δεσποτάδες με ανοιχτό μυαλό κάνουν τις νέες τεχνολογίες …παιχνιδάκι και τις δίνουν και …καταλαβαίνει!
Συνεπώς μην παραξενεύεστε που χρησιμοποιώ και αποχυμωτή και υπολογιστή.. Με τα κινητά πάντως δεν τα πάω καλά.. Χρησιμοποιώ το επικοινωνιακό αυτό αγαθό, δεν λέω… αλλά μας φορτώνουν οι πάροχες εταιρίες πολλά… Εγώ τη βγάζω με 10 ευρώ το εξάμηνο-χρόνο ! Εχω το κινητό για να με παίρνουν! Εγώ τηλεφωνώ…μόνο σε έκτακτες ανάγκες… και χαίρομαι που δεν με πιάνουν κορόϊδο οι τηλεφωνικές εταιρίες…Και λυπούμαι α) διότι οι ΄Ελληνες έρχονται παγκοσμίως ΠΡΩΤΟΙ στη χρήση του κινήτου και β) που η νεολαία (ειδικά οι γυναίκες) είναι μόνιμα κρεμασμένοι στα κινητά τους για να λένε τί; ΑΕΡΟΚΟΠΑΝΟΥΝ! ) Κλείνω την αναγκαία παρένθεση και συνεχίζω:

Τα βάζω όλα στον αποχυμωτή όπως τα γέννησε η φύση, με τις φλούδες τους. Η γεύση του ζουμιού που βγαίνει είναι διαφορετική από εκείνη που ξέρουμε π.χ. σε μια πορτοκαλάδα που στίβουμε.Κι αυτό είναι φυσικό, αφού η φλούδα έχει άλλα πιο πικρά συστατικά. Αλλά το πικρό είναι θεμελιώδες στοιχείο στη φαρμακευτική…έτσι; Και τι κάνουμε; ΄Η συνηθίζουμε τη νέα γεύση, ή με ένα κουταλάκι μέλι, την κάνουμε ανεκτή και φιλικότερη στο λάρυγγά μας.

Το παν είναι να πετάξουμε τις παλιές συνήθειες. Γι αυτό δεν εγγυώμαι. Γι αυτό άλλωστε η ανθρωπότητα τσουλάει σαν …χελώνα.. Εγώ έκανα την υπέρβαση (σιγά την υπέρβαση..) και νιώθω ευχάριστα με τις …φλούδες..Χώρια που δεν… γιομίζω τον κάδο με σκουπίδια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: