Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΑΣΟΥΛΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ του συνεργάτη μας κ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑ
Νέο θρύλερ την προηγούμενη εβδομάδα με τον απερχόμενο δήμαρχο Πειραιά κ. Παναγιώτη Φασούλα. Δημοτικοί σύμβουλοι κατέθεσαν μήνυση εις βάρος του για την κατασροφή πάρκου στην πλατεία Κοραή, στο οποίο θα τοποθετούσε τραπεζοκαθίσματα καφετέρια. Η μήνυση προκάλεσε νέα αναστάτωση στον ταλαιπωρημένο Πειραιά, μέχρι να αποσυρθεί μερικές μέρες αργότερα όταν ο κ.Π.Φασούλας ανακάλεσε την επίμαχη απόφαση.

Η ΜΗΝΥΣΗ

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο κ.Γιάννη Καρδαρά, τον Ιούλιο του 2010 ο ιδιοκτήτης καφετέριας κ.Δημήτρης Παναγόπουλος, του οποίου το κατάστημα βρίσκεται στην οδό Γεωργίου Α΄ και Καραϊσκου γωνία, υπέβαλε αίτηση στον δήμο και ζήτησε από αυτόν να μετατοπίσει το πάρκο που βρίσκεται μπροστά στην επιχείρησή του, σε άλλο χώρο, που θα υποδείκνυε ο δήμος, για να βάλει τραπεζοκαθίσματα. Οι υπηρεσίες του δήμου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ.Παναγιώτης Αγγελόπουλος εισήγαγαν αμέσως την αίτηση στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 02/08/2010. Στο συμβούλιο, παρά τις αντιδράσεις από παρατάξεις  αλλά και της μείζονος μειοψηφίας, δηλαδή της πλειοψηφίας από 01/01/2011, η πλειοψηφία Φασούλα την πέρασε στο συμβούλιο και το θέμα εισήχθη ως ''τοπικές αναπλάσεις''. Στις 15/10/2010 το θέμα επανήλθε στο δημοτικό σύμβούλιο, αλλά η πρόεδρος κυρία Βλασσοπούλου το απέσυρε μετά από αντιδράσεις δημοτικών συμβούλων. Επιπλέον, λόγω των εκλογών στις 07/11/2010, ο κ.Γ.Καρδαράς αναφέρει ότι το θέμα επανήλθε σχεδόν έναν μήνα πριν από αυτές γιατί η καφετέρια ήθελε να είνα ''έτοιμη'' για τις ημέρες των γιορτών. Το θέμα επανέφεραν ξανά στις 29/11/2010 παρότι υπάρχει νόμος του ''Καλλικράτη'' που λέει ότι στο μεσοδιάστημα από τις δημοτικές εκλογές έως και 31/12 μόνο επείγοντα θέματα θα συζητιούνται στο δημοτικό συμβούλιο. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ.Παναγιώτης Αγγελόπουλος, για να δώσει έμφαση στο θέμα, είπε ότι για λόγους προσβασιμότητας των ατόμων με ειδικές ανάγκες πρέπει να μετατοπιστεί το πάρκο. Στις 02/12/2010, δηλαδή μια μέρα πριν την έκδοση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, η υπηρεσία οδοποιϊας έβγαλε απόφαση να δοθεί άδεια εργασιών για τοπικές παρεμβάσεις επί της πλατείας Κοραή.
Ο επιχειρηματίας, στις 03/12/2010, νωρίς το πρωί, κατέστεψε το παρτέρι και είχε μεταφέρει όλα τα δέντρα με ιδιωτικό φορτηγό. Ο κ.Καρδαράς προσθέτει ότι, το πρωί του Σαββάτου 04/12, ο ίδιος μαζί με την κ.Μαρία Σταθάκη και τον κ.Διαβολάκη, το ξαναέκτισαν κι έβαλαν καινούρια δέντρα. Συμπληρώνει: '' Τη Δευτέρα νωρίς το πρωί, καταθέσαμε μηνύσεις κατά του κ.Φασούλα και των δημοτικών συμβούλων, προσήλθε η ίδια η υπηρεσία η οποία είχε εκδώσει την άδεια και την ανακάλεσε, με ημερομηνία πλέον 06/12, οπότε κι εμείς αποσύραμε τις μηνύσεις.

Στην ερώτηση εάν πιστεύει ότι κρύβονται συμφέροντα πίσω από τον κ.Φασούλα, άφησε να εννοηθεί ότι ίσως συμβαίνει αυτό, εφόσον το θέμα τέθηκε με σπουδή τρεις φορές στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο αντιδήμαρχος Πειραιά κ.Π.Αγγελόπουλος δήλωσε ότι ο δήμος κατέκηξε να θεωρήσει ότι το σημείο εκείνο πρέπει να διανοιχθεί, συνεπώς, το ''κηπάκι'' όπως το ανέφερε,των οχτώ τετραγωνικών, πρέπει να μεταφερθεί σε ένα μεγαλύτερο κηπάριο κατά μήκος της Βασιλέως Γεωργίου. Ο αντιδήμαρχος πρόσθεσε ''Το Λιμάνι της Αγωνίας θεώρησε ότι κατακρεουργούμε τον χώρο και αντί να κρίνουν ότι είμαστε φίλα προσκείμενοι σε κοινούς αγώνες για τα έργα του δήμου, δημιούργησαν θέμα για οχτώ τετραγωνικά''

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑΣ
Το ρεπορτάζ αυτό δημοσιευτηκε και στην εφημερίδα  PRESS-TIME

Δεν υπάρχουν σχόλια: