Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

«Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιοι δεν θέλουν να δημοσιευτούν. Οτιδήποτε άλλο, είναι δημόσιες σχέσεις»

Γιά να προβάλονται τα σωστά και να σατιρίζονται τα υπόλοιπα, όσων ''καβάλησαν το καλάμι''(Το KAΛΑΜΙ είναι το παλαιότερο -ιδρύθηκε Φεβ. 1994- και μεγαλύτερο e-ΜΜΕ εκτός Ελλάδας)............... .............


''Με τα μάτια της Ομογένειας''
Γιατί να παραιτηθούν;... 'Εξεστι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-ίοις ασχημονείν

Eυθιξία, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, μπορούμε να ζητούμε μόνο από λογικούς ανθρώπους. 'Οχι από δίποδα πολιτικά ''γαϊδούρια''. Οι νεκροί από την πύρινη καταστροφή στην Αττική, περισσότεροι από 90, αρκετοί οι τραυματίες. Συνεργός στους θανάτους, το σάπιο κράτος και οι ''φορείς'' του.
Ευθύνες γιά την ''εθνική τραγωδία'', δεν υπάρχουν. Μόνο... ''πολιτικές'', που ανάλαβε ένας αναξιόπιστος, ψευτο-''αριστερός'' πρωθυπουργός (Αλέξης Τσίπρας), που ευτέλισε-απαξίωσε την Αριστερά και κυβερνά με μιά ομάδα ανίκανων ''νταβατζήδων-πολάκηδων'', η οποία αντιμετωπίζει και τις εθνικές τραγωδίες... ''επικοινωνιακά'', με κύριο μέλημά τους το... ''πολιτικό κόστος'' και την ''καρέκλα'' τους. Ποινικές ευθύνες δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, γιά πρωθυπουργό και υπουργούς, επειδή ''ξεπλένονται'' στο ''πλυντήριο η διεφθαρμένη Βουλή''.


Δεν είναι μόνο ''πολιτικό'' το ζήτημα των θυμάτων της πυρκαγιάς. Είναι και ποινικό. Έγιναν 94+ ''ανθρωποκτονίες από αμέλεια'' των αρμόδιων κυβερνητικών Υπηρεσιών.
Και μόνο οι δηλώσεις κυβερνητικών (υπουργών και λοιπών αξιωματούχων), μετά την τραγωδία, πιστοποιούν ότι πρόκειται περί ευθυνόφοβων, κομπλεξικών ''καραγκιόζηδων''.
Το ''αλάνθαστο'' επικαλέστηκαν και οι γραφικοί υπουργοί (Τόσκας, Τζανακόπουλος), της κυβέρνησης, σε συνέντευξη Τύπου (26 Ιουλίου '18), δηλώνοντας με εντυπωσιακή προκλητικότητα: «Δεν κάναμε λάθη. Είμασταν καλά προετοιμασμένοι»... Ευτυχώς δεν είπαν ''ζήτω που καήκαμε''. Και όσο περισσότερο ομιλεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (Τζανακόπουλος), λέγοντας ''σαχλαμάρες'', τόσο πιστοποιείται η γραφικότητα της κυβέρνησης. Το είχε πει και ο Αϊνστάιν, προφητικά, γιά τους ''χρήσιμους ηλίθιους'', 'Ελληνες υπουργούς: «Η διαφορά ανάμεσα στην ηλιθιότητα και στην ευφυΐα είναι ότι η δεύτερη έχει όρια».
Δεν φταίει ο πρωθυπουργός, που αναζητά ''εχθρούς της εθνοσωτήριας κυβέρνησης'' και στις πύρινες τραγωδίες.
 Tο ''ηθικό πλεονέκτημα'' της Αριστεράς, κάηκε και αυτό στο Μάτι, στην ανατολική Αττική. Ευθύνη δεν μπορείς να αποδόσεις σε έναν ευθυνόφοβο πρωθυπουργό, που αδυνατεί να ξεχωρίσει την διαφορά του ηγέτη και του πολιτικού. Το είχε πει και ο Ντε Γκολ: «Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες τις επόμενες γενιές».
Δεν φταίνε οι κυβερνώντες γιά την τραγωδία με δεκάδες νεκρούς, παραδοσιακά ''φταίνε οι προηγούμενοι''.
 Το είχαν πει και οι αρχαίοι 'Ελληνες: «Ο σοφός, προβλέπει το κακό. Ο κουτός, o βλάκας, απλά το ανέχεται».
Ευθύνες δεν μπορείς να αποδόσεις σε αναίσθητους. Το πιστοποίησε με ψυχρότητα και ο γραφικός που υποδύεται τον υπουργό 'Αμυνας (Π. Καμμένος), πριν αναχωρήσει με το ''πρωθυπουργικό αεροσκάφος'' γιά το εβδομαδαίο του ταξίδι στο εξωτερικό, με κρατικό χρήμα: ''Φταίνε τα θύματα που καταπάτησαν τους νόμους''. Το είχε πει και ο Αβραάμ Λίνκολν, προφητικά, γιά τον υπουργό: «Είναι καλύτερα να είσαι σιωπηλός και να θεωρείσαι βλάκας, παρά να μιλάς και να αίρεις κάθε αμφιβολία».
''Δεν έγιναν λάθη'', αποφάνθηκε και ο των συχνών σαχλοδηλώσεων, αν. υπουργός 'Αμυνας (Φ. Κουβέλης).
Δεν φταίνε οι άχρηστοι κρατικοί φορείς των τελευταίων 40 χρόνων. Ευθύνη δεν μπορείς να αποδόσεις σε ανίκανους, που επιλέγονται ψηφοθηρικά, κομματικά.
Δεν φταίνε οι της Πυροσβεστικής. Αυτοί υπάρχουν ''γιά την καταγραφή θυμάτων και ζημιών'' και όχι γιά την ''εκκένωση περιοχών'', οι κάτοικοι των οποίων βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο.

Δεν φταίνε, η γραφική-αποτυχημένη περιφερειάρχης Αττικής (Ρ. Δούρου) και οι της ''πολιτικής προστασίας''. Από ανεπαρκή άτομα, πολιτικά- κομματικά ''μηδενικά'', δεν μπορείς να ζητήσεις ευθύνες.
Δεν φταίνε οι της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έκαναν τα ίδια, πριν τους τωρινούς και θα κάνουν τα ίδια αύριο. Και μην ξεχνάμε τις τεράστιες, εγκληματικές και ''ρουσφετολογικές'' πρακτικές ''Νέας Δημοκρατίας'' και ΠΑΣΟΚ, στην οικοδομική αυθαιρεσία και καταπάτηση δημόσιας γης.
Δεν φταίνε οι της διαπλεκόμενης ''Δικαιοσύνης''. Αυτή πορεύεται παράλληλα και διεφθαρμένα με τους πολιτικούς.
Δεν φταίνε οι νόμοι της Βουλής και οι ξεπουλημένοι ασοβάρευτοι υπουργοί και βουλευτές, που νομιμοποιούν ψηφίζοντας, πολεοδομικά-οικοδομικά αίσχη, καμμένες ή καταπατημένς δασικές εκτάσεις, αρπαγή παραλιών κ.ά.
Και γιατί να φταίνε; Υπήρξε πολιτικός της ''σύγχρονης'' μπανανίας των Βαλκανίων που να είπε ''φταίω και πάω σπίτι μου''; Στην Ελλάδα ουδέποτε φταίνε οι πολιτικοί της ασυλίας, παραγραφής, ατιμωρησίας. Πάντα φταίνε οι άλλοι και ειδικά οι ''πολιτικοί αντίπαλοι''. Γιατί να ζητούμε ευθύνες από ευθυνόφοβα ανθρωπάκια;
Δηλώνουν, οι της κυβέρνησης, ότι υπάρχουν 2.500 αυθαίρετα σπίτια σε δασικές εκτάσεις και 685 αυθαίρετα στον αιγιαλό, στην Αττική μόνο. Αλλά υπουργοί της (Κουρουμπλής, Βούτσης), πριν 3 χρόνια, έκαναν ''παρέμβαση'' γιά να μην κατεδαφιστούν. Σε οποιαδήποτε δημοκρατική, πολιτισμένη χώρα, θα είχαν ''καθαιρεθεί'' και θα είχαν αντιμετωπίσει την Δικαιοσύνη. Αλλά αυτά δεν γίνονται στην διεφθαρμένη ''μπανανία των Βαλκανίων''.
Και το σάπιο κράτος, εισπράττοντας ''πρόστιμο'' 12-15.000 ευρό γιά το κάθε ένα, νομιμοποιούσε τα αυθαίρετα, μαζί με την ΔΕΗ που παρείχε ηλεκτρικό ρεύμα. Δηλαδή, επίσημη συμμετοχή του διεφθαρμένου κράτους στην απάτη-αυθαιρεσία, που οδήγησε στην τραγωδία με τα 85+ θύματα, εξαιτίας της πυρκαγιάς και των λανθασμένων αποφάσεων των άχρηστων Αρχών. Ποιοί υπουργοί, ποιοί βουλευτές, ποιά συμφέροντα νομιμοποίησαν τα αυθαίρετα διαχρονικά; Γιατί δεν λογοδότησαν, γιατί δεν ασκήθηκαν διώξεις; Που είναι η διαπλεκόμενη ''Δικαιοσύνη'';
Μην μας διαφεύγει και το γεγονός ότι ως πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας, ο διαπλεκόμενος, τώρα υπουργός Υποδομών- Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, έδινε οδηγίες στην κρατική τηλεόραση πριν λίγα χρόνια, γιά νομιμοποίηση αυθαιρέτων και μάλιστα ως παράδειγμα χρησιμοποιούσε ένα αυθαίρετο στο Μάτι, που πλήγηκε περισσότερο από την πυρκαγιά.
Στην Ελλάδα του ''χαβαλέ'', της αρπαχτής, του ''βολέματος'' και της ευθυνοφοβίας των δειλών, ουδέποτε υπάρχουν φταίχτες. Υπάρχει και η Βουλή, που ''ξεπλένει'' τους πολιτικούς.
Η  ''εξουσία'' τρελαίνει τους ανθρώπους, ειδικά τους ανάξιους, τους ψάχνοντες γιά ''αναγνώριση''. Γιατί να παραιτηθούν υπουργοί και κρατικοί αξιωματούχοι; 'Εχουν ευθιξία-υπευθυνότητα, οι πολιτικοί απατεώνες;;;***
Και αν παραιτηθούν, θα λυθούν τα διαχρονικά προβλήματα, οι στρεβλώσεις του σάπιου, διεφθαρμένου κράτους;
Ποιοί φταίνε; Φταίνε τα θύματα, που είχαν την ατυχία να ζουν σε ένα σάπιο ψευτοκράτος, που παραδοσιακά, διαχρονικά, κυβερνάται από ανίκανους, ευθυνόφοβους, ''ναρκισσο''-κομπλεξικούς. Μόνο σε κράτη πολιτισμένα, κράτη δικαίου, οι κυβερνώντες σέβονται τους πολίτες. Σε άναρχες, υποανάπτυκτες χώρες, που κυβερνούνται από κομπλεξικούς μικρο-μέτριους, δεν μπορούμε να ζητούμε σεβασμό στους πολίτες.
Το ζήτημα δεν είναι ''παραιτήσεις''. Το μεγάλο, διαχρονικό πρόβλημα είναι το σάπιο, διεφθαρμένο, ψευτοκράτος των Αθηνών, με τους διαπλεκόμενους πολιτικούς και την αχρηστία του υπερτροφικού Δημόσιου.
Η Ελλάδα, έχει την απόλυτη αντίθεση: Μιά υπέροχη χώρα, με σάπιο κράτος. Και αυτό το σάπιο κράτος, δημιουργία ''ημέτερων'', αυθαιρεσίας, παρανομίας και ''ρουσφετιού'', πρέπει να γκρεμιστεί και να χτιστεί από την αρχή, γιά να μην καταστραφεί ολικά η χώρα.
Γι' αυτό, μετά λίγες ημέρες, οι ασοβάρευτοι και αστείοι κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι, ξέχασαν τις πυρκαγιές και άρχισαν πάλι να επιδίδονται στο προσφιλές τους άθλημα: ''Κοκορομαχίες γιά αποβλάκωση ιθαγενών'', ακολουθώντας πιστά το ''δόγμα'' τους: «'Οτι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει η τσέπη και ο κ... μας».
''Σοφέ λαέ'' της Ελλάδας
, πολιτικά υποανάπτυκτε... Απολαμβάνεις τα αποτελέσματα των ''σοφών'' εκλογικών επιλογών σου. Και ας μην μαθαίνεις από τον Γ. Σουρή, που αν ζούσε σήμερα, θα έγραφε πάλι «ότι σκ... οι πολιτικοί, αυτά και οι ψηφοφόροι».Αυτή ήταν, είναι και θα είναι, η ''σύγχρονη'' Ελλάδα. Με παρελθόν, αλλά χωρίς μέλλον. Το είχε πει και ο Μακρυγιάννης, το αντιγράφουμε και σήμερα οι ''εκτός συνόρων'' 'Ελληνες: «Πατρίδα, πατρίδα, ήσουν άτυχη από ανθρώπους να σε κυβερνήσουν... Δυστυχισμένη Ελλάς, δυστυχισμένοι Έλληνες! Αναθεματισμένοι κυβερνήτες».

*** Εξαίρεση αποτελούν οι ''Αμερικανοί'' πρώην υπουργοί, το ζεύγος Παπαδημητρίου-Αντωνοπούλου, που παραιτήθηκαν γιά λόγους ευθιξίας.

(31 Ιουλίου '18)

Δεν υπάρχουν σχόλια: