TA NEA THΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Μπορείτε να συνδεθείτε απ΄ευθείας με την ιστοσελίδα τη Ε.Σ.Δ > www.webpressunion.blogspot.gr 


ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

ΟΧΙ ΠΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ.. "GR" - ΝΑΙ ΣΤΑ com & blogger...
(αυτά είναι τα μόνα ασφαλή)

Πολλά ασαφή,ανεύθυνα έως "ράδιο αρβύλα" κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σχετικά με τις διώξεις και τη δυνατότητα δίωξης συντακτών του -υπευθύνων διαχειριστών blogs. Ξεχάστε ό,τι ξέρατε. Αυτά που ισχύουν και διασταυρώθηκαν από τους αρμόδιους της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι τα εξής:

1)Ναι, διώκεται και η δυσφήμηση και η συκοφαντική δυσφήμηση μέσω διαδικτύου!Και μάλιστα η ιστορία αυτή λειτουργεί επί έτη... Δεν είναι κάτι νέο. Η δίωξη του Ηλεκτρονικού εγκλήματος συντάσσει σωρηδόν αναφορές για τα αδίκηματα αυτά και τις αποστέλλει στον εισαγγελέα δια τα περαιτέρω.
Τα σαϊνια οι δικηγόροι -πρωταγωνιστές στις διώξεις του Τύπου, εκτός των δικών μας,-καταφεύγουν στην εν λόγω Υπηρεσία για να ανακαλύψουν τον υπεύθυνο μιας ιστοσελίδας. Ανακαλύπτεται αμέσως μέσω της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων... η οποία έχει λίστα με όλους τους κατόχους ιστοσελίδων με κατάληξη GR... κι έτσι πέφτουν σύννεφο οι μηνύσεις κατά μπλογκς με τέτοια κατάληξη για συκοφαντική δυσφήμηση, και πάντα βάση του ισχύοντος Νόμου περί Τύπου!Δηλαδή το πανάθλιο κλίμα δίωξης των δημοσιογράφων που εμείς ΜΟΝΟΙ μαχόμαστε- μεταφέρεται και στους συντάκτες του διαδικτύου...

Η δήθεν ανωνυμία δεν ισχύει για ιστοτόπους με GR...

2) Αν ασκείσθε στο σπορ της κριτικής την έχετε βαμμένη, είστε στόχος σε κάθε κατεργάρη που θα θελήσει να σας διώξει!  Καλόν είναι να φύγετε από το μαντρί αυτό. Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές...
Οι ανήκοντες στο κλίμα blogger, wordpress, com είναι ασφαλείς και μόνον για σοβαρές κακουργηματικές πράξεις μπορεί να αρθεί το απόρρητό τους και βέβαια μόνον με τη συγκατάθεση του αρχιτσομπάνη Αμερικάνου σέρβερ τους.

Όπως μας είπαν από την Υπηρεσία Δίωξης του Ηλεκτρονικού εγκλήματος:...

** ΄Οχι, ακόμη δεν επεκτάθηκε η βιομηχανία μηνύσεων κατά ιστοσελίδων για δυσφήμηση ή συκοφαντία-κινείται σε φυσιολογικά επίπεδα...(ίσως γιατί ακόμη δεν ξύπνησαν... οι ξύπνοι δικηγόροι, ίσως γιατί οι περισσότερες ιστοσελίδες είναι Blogger και πάντως COM γενικώς...

*** Tα εγκλήματα που διαχειρίζεται η εν λόγω Υπηρεσία ανήκουν στην σφαίρα του κοινού εγκλήματος, διαπρατόμενου μέσω διαδικτύου ( πορνογραφία, απάτες, εκβιασμοί κ.λ.π)

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ περιβάλλει με συμπάθεια το έργο των ανθρώπων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπό τον ζηλωτή κ. Σφακιανάκη... ΄Ομως δεν μπορεί παρά να επισημάνει κάτι που εκφεύγει κάποιων ορίων. ΄Οπως...το ακόλουθο πρωτοφανές:!!!

Σε έγγραφο της Υπηρεσίας αυτής -το έχουμε στα χέρια μας- που απεστάλει ήδη στην Εισαγγελία... Στοχοποιείται μέσω Ε.Ε.ΤΤ. υπεύθυνος διαχειριστής ιστοσελίδας και η εν λόγω Υπηρεσία επιδιώκει (άγνωστον γιατί) να επιβαρύνει τον διαχειριστή σημειώνοντας στο έγγραφό της τούτα τα ανεξήγητα:

".. Επιπρόσθετα ... ( Ρε συντάκτη αστυνόμε,  τι διάολο κομμουνιστής είσαι; Πού ανακάλυψες αυτή τη λέξη,  την πλαστικιά; Επί προσθέτως λέγεται...)σας αναφέρουμε-λέει στον εισαγγελέα... -από έρευνα που κάναμε στο παρελθόν για υπόθεση που αφορούσε την εν λόγω ιστοσελίδα.... (σιγά την έρευνα που έκαναν... μια επιστολή στείλανε στην ΕΕΤΤ )..διαπιστώθηκε ότι ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας είναι ο...ΤΑΔΕ".. Λέει κανείς το "ε, άει στο διάολο... τόσο σαϊνια είστε;.. Με τετοια κατινίστικα διώκεται το ηλεκτρονικό έγκλημα;... Σας συμπαθούμε,-έως στιγμής- αλλά δεν χαριζόμαστε σε μαλακίες... Ναίσκε;

Εμείς ως ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ  ρωτάμε τα τζίνια της Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος:

Τους ζητήθηκε η ταυτότητα μιας ιστοσελίδας. Γιατί δεν την αναφέρουν απλά... αλλά μπαίνουν στον κόπο να  μνημονεύσουν και το παρελθόν της (αν και ο υπεύθυνιος διαχειριστής του συγκεκριμένου μπλογκ  το αγνοεί, ότι η εν λόγω Υπηρεσία είχε ξανασχοληθεί μαζί του;.)Ποιός λόγος τους ανάγκασε να καταφύγουν στην παρελθοντολογία του "δράστη"...; Μήπως για να επισημάνουν ότι είναι γνωστός σε μας;... εγκληματίας και κύριε εισαγγελέα ... να με τι κουμάσι έχετε να κάνετε;...Αντε συνεχίσετε να τον διώκετε;... Νάτα μας τα πιτσουνάκια μας... οι της Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος... Κοίτα να δείτε πως θα γίνει καπνός η συμπάθειά μας ...

Δουλειά των αστυνομικών τους είναι αυτή...; ΄Η των δικηγόρων των μηνυτών... ;

΄Οχι κ. Σφακιανάκη...κυρά υπηρεσία πάταξης της ηλεκτρονικού εγκλήματος!  ΦΑΛΤΣΟ!΄Οχι τέτοια ύποπτα κολπάκια!   Επί του ατοπήματος αυτού θα επανέλθουμε και για τον λόγο ότι και η παρελθοντολογία σας και η νεολογία σας, πηγάζουν -συμπτωματικά- από το ίδιο άτομο διώκτη του Τύπου και αιμοσταγή μάλιστα (!!!)... Να ποιά είναι η δική μας έρευνα... να και η δική σας με ..ραβασάκια με την ΕΕΤΤ...Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ θα επανέλθη... Διότι δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν πίσω από την πλάτη των bloggers τέτοια απίστευτα μεσαιωνικά, αντιδημοκρατικά.. παλαιοντολογικά αστυνομικά  τερτίπια, αλήστου μνήμης!

Συμπέρασμα: Το βέβαιον... είναι ότι η απλή εξύβριση, η συκοφαντική -λεκτική- δυσφήμηση δια του διαδικτύου... υπάγεται πλέον στην ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ! Μιλάμε για νεοτερίστικη κατάκτηση του σύγχρονου νομικού...πολιτισμού μας.. που ένα απλό αδίκημα το μεταφέρει στο κοινό ποινικό έγκλημα. Τι σημαίνει αυτό; Πως οι πανάθλιοι εξουσιαστές δεν γουστάρουν την ελευθερολαλιά... και επιδιώκουν τον στραγγαλισμό σας...μας!
Φίλοι φύγετε από την GR!. Πάτε σε άλλα μαντριά. Τουλάχιστον θα αισθάνεστε περισσότερο ασφαλείς για την ελευθερολαλιά σας... Μέχρι νεοτέρας βέβαια... Διότι ήδη πολλά κατεργάζεται το γκουβέρνο για τη φίμωση των μπλογκερς. ΄Ιδομεν!
Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Αρθ.111/ Δελτίο Ενημέρωσης της 7.8.10

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ…ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ..

Πληροφορούμε με κάθε σοβαρότητα και επισημότητα ΟΛΟΥΣ που γράφουν στο διαδίκτυο να συνδεθούν τώρα με την ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ …

Η περίοδος του χαβαλέ … και της πλάκας ή της ανίχνευσης, αυτοεπιβεβαιώσής μας… παρήλθε και μπαίνουμε πια στον μοναδικό δρόμο …ταυτοποίησής μας.

ΟΛΟΙ διαβάζουν τα ενημερωτικά ιστοσέλιδά μας, αλλά τελικά δεν μας παίρνουν στα σοβαρά… παρά το σημαντικό έργο μας. Το ξέρετε! Και κόψτε τις επιφυλάξεις!
Επαναπαυόμαστε στο ότι κάποιοι …μας μνημονεύουν…(κι έχουμε ως «ερασιτέχνες»- που δεν είμαστε…χαράν μεγάλη!.. Ας κόψουμε αυτό το αχαμνό…βίτσιο!

Η δύναμη του συντάκτη Διαδικτύου…δεν είναι προς ΜΝΗΜΟΝΙΟΝ…μνημοσύνη! Οι διαστάσεις της είναι κάθετα καθοριστικές στο γίγνεσθαι!
Τέρμα πλέον οι αστειότητες…

Συνδέσου με την ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ και μετά θα αρχίσουν τα εξής:

1) Η πλήρης αποδοχή του συντάκτη διαδικτύου… από τους πάντες…(αν και δεν το χρειαζόμαστε…)
2) Καίριες εμβόλιμες «δράσεις»..δημοσίως!
3) Θα είμαστε πανταχού παρόντες και βεβαίως συνδικαλιστικά και διεκδικητικά και τα συνταξιοδοτικά…μας!
4) Η Ε.Σ.Δ. ετοιμάζει πολλά δραστικά δημοσίως… ώστε το ενημερωτικό blog, να καταξιωθεί στη συνείδηση ΑΠΑΝΤΩΝ!..Περιμένετε!
5) ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ.. πια ξέφραγο ΑΜΠΕΛΙ… ΣΚΟΡΠΙΟΣ!

Η λεγόμενη ΕΣΗΕΑ… (το Σωματείο των υπαλλήλων δημοσιογράφων) αντιπροσωπεύει μονάχα τους εργαζόμενους στο έντυπο,ραδιο- τηλεοπτικό Τύπο…ΌΧΙ εμάς του Διαδικτυακού Τύπου…
Αντίθετα ..πολλοί εκ των μελών της ΕΣΗΕΑ εισέβαλαν στο «δικό» μας χωράφι και πλατσουρίζουν να παίξουν κάποιο ρολάκο…ενημερωτικό.. Στην αρχή πολέμιοι της διαδικτυτακής ενημέρωσης που αντιπροσωπεύουμε ΕΣΕΙΣ-ΕΜΕΙΣ, κατάλαβαν τις ανατροπές που ήδη ήρθαν και εισέβαλαν … ..ενώ δημοσιογραφικά ήσαν αυτοί-και είναι ισχνότατοι! Τους ξέρετε. Καλή η εισβολή τους…σίγουρα!

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι για να είσαι επίσημο μέλος της Ε.Σ.Δ χρειάζεται αίτησή σου απλή κι αποστολή 30 ευρώ… στον λογαριασμό Νο: 284-002101-079878. Θα πρέπει επίσης να στείλεις φωτογραφία-κεφάλι- σου για την έκδοση ταυτότητας δημοσιογραφικής ( info@press-bank.gr και να διαβάσεις τα πάντα που γράφονται στην www.press-bank.gr … H ( pressbank10@gmail.com )και θα αντιληφθείς τι ακριβώς αντιπροσωπεύεις!... ποιώντας τον …ενημερωτή! Την όποια ανωνυμία σου την καλύπτουμε KAΘΕΤΑ … αλλά να το δηλώσεις)… Αλλά σε μας θα είσαι επώνυμος!Θέλεις…ή ΟΧΙ!

Ταύτα και μετά συναδελφικών χαιρετισμών.

Και πράξε τα …δέοντα! ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, στη ΧΩΡΑ…κι αυτό θα εμπεδωθεί..Και με σένα και χωρίς εσένα…

ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ
Πρόεδρος της Ε.Σ.Δ.

_____________________________________


02/11/2007


ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ… 
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ


Επικοινωνείστε ΤΩΡΑ με την info@Press-bank.gr

Με πρωτοβουλία της Εταιρίας Δημοσιογραφικών Μελετών, δημιουργήθηκε η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.

Πρόκειται για επαναστατική καινοτομία, που προβλέπεται να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στα του Τύπου.

Ως γνωστόν ήδη σήμερα οι περισσότερες ιστοσελίδες έχουν δημοσιογραφικό χαρακτήρα και στις οποίες εργάζονται εκατοντάδες επαγγελματίες δημοσιογράφοι, ή φλογεροί και ικανοί εραστές της δημοσιογραφίας, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟΙ.. Κανείς, από τους κλασσικούς δημοσιογράφους, δεν αναγνωρίζει το ουσιαστικό έργο που προσφέρουν μέσω του διαδικτύου και οι άνθρωποι, ενώ προσφέρουν θετικό δημοσιογραφικό έργο… αισθάνονται ότι είναι φτερό στον άνεμο!

Η αυτοκρατορία του παραδοσιακού Τύπου, πρέπει κάποια στιγμή να προσγειωθεί και να δει τις ήδη επελθούσες εξελίξεις. Θα κλωτσάει για λίγο καιρό ακόμα … θεωρώντας ότι το Πατριαρχείο των δημοσιογράφων είναι οι υφιστάμενες ισχνές Συνδικαλιστικές Ενώσεις τους…

Παραβλέπουν, εθελοτυφλούν , ότι έχει αναπτυχθεί μια νέα κατηγορία δημοσιογράφων , οι δημοσιογράφοι του ΙΝΤΕΡΝΕΤ, οι οποίοι δίδουν μια σοβαρότατη μάχη ενημέρωσης του κοινού , και πολλάκις υπερφαλλαγγίζουν τους παραδοσιακούς εφημερηδάδες…

Οι δημοσιογράφοι του ΙΝΤΕΡΝΕΤ ,μα ερασιτεχνικά, μα επαγγελματικά , συνήθως δίνουν ρέστα… και καπελώνουν εντυπωσιακά τους ημερήσιους και τηλεοπτικούς σε θεματολογία και ενημερωτική ευστοχία.

Υπάρχει λοιπόν μια νέα πραγματικότητα: Ο δημοσιογράφος του ΙΝΤΕΡΝΕΤ… Όχι μόνον δεν μπορεί να αγνοηθεί από τις γνωστές συντεχνίες, αλλά αυτός ο δημοσιογράφος με τις τεχνολογικές εξελίξεις που επέρχονται ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ρυθμιστής της δημοσιογραφίας του μέλλοντος.

Έτσι λοιπόν, η πρωτοπόρος Ε.Δ.Μ. προχώρησε στην ίδρυση της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ… και καλεί ΟΛΟΥΣ που ασχολούνται με την ενημέρωση μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ και ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της Ένωσης, - Να μην είσαστε πια σκόρπιοι, αμφισβητούμενοι και ξέφραγο αμπέλι -να επικοινωνήσουν μαζί μας .

Δεν χρειάζονται πολλά: 1) Το ονοματεπώνυμο- το e-mail σας 2) Η ιστοσελίδα όπου εργάζεστε εθελοντικά ή επ αμοιβή και 3)Το είδος των υπηρεσιών που προσφέρετε ( π.χ. ρεπορτάζ.. ή άλλα είδη ενημέρωσης (π.χ. ταβέρνες… διασκέδαση, κ.λ.π.)

Ανοίγουμε νέους δρόμους. Αναγκαίους στις τεχνολογικές εξελίξεις… που όλοι εμείς διακονούμε.

Οσοι νομίζετε ότι υπηρετείτε δημοσιογραφικό-ενημερωτικό έργο…μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ επικοινωνήστε στο info@press-bank.gr.. Μαζί με τις όποιες, όσες απορίες έχετε… ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙΤΕ ένας έκαστος χωριστά…αφού εξετάσουμε την περίπτωσή σας!

Η λεωφόρος για τους δημοσιογραφούντες στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ άνοιξε. ΄Οσοι πιστοί προσέλθετε! Η δημοσιογραφία του ΙΝΤΕΡΝΕΤ είναι μια δυνατή πραγματικότητα, που ουδείς πλέον θα αγνοεί ή θα κάνει την αποκοτιά να παραβλέπει ή υποβαθμίζει

Είμαστε μπροστάκαι θα μας έχουν μπροστά Συνδικάτα, συντεχνίες και η Πολιτεία!.

Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ.

Φιλικά

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

__________________________________________________
ΤΑ Μ.Μ.Ε... ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΑ!
Το ευρύ κοινό δεν γνωρίζει ότι μεγάλο μέρος της καθημερινής ειδησεογραφίας των τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών σταθμών, ημερησίων εφημερίδων και περιοδικών προέρχονται από τα μπλογκς και τα ενημερωτικά sites


Ναι, σε καθημερινή βάση γίνεται μια ανίερος αρπαγή, λεηλασία του έργου των ανθρώπων που εργάζονται στο διαδίκτυο, νυχθημερόν με χιλιάδες θυσίες και άνευ αποδοχών για να προσφέρουν στον κόσμο μια πιο ουσιαστική και αισθαντική και προ παντός πιο αυθεντική, ειλικρινή ενημέρωση.

Ωστόσο, το πολύτιμο αυτό έργο καταληστεύεται από τους επαγγελματίες του Τύπου, οι οποίοι εν τούτοις πρώτοι όφειλαν να το σέβονται.

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ , για πρώτη φορά ξεκινάει μια ευρεία εκστρατεία κάθαρσης του τοπίου.

Παρακαλεί δε τα μέλη της ανά την χώρα, να παρακολουθούν και να μας ενημερώνουν λεπτομερώς για τους άρπαγες του έργου τους... μόνον στο pressbank10@gmail.com
__________________________________

ΑΠΟΡΙΑ ΜΕΛΟΥΣ....

Ο συνάδελφος κ. ΧΑΡΗΣ ΜΟΧΛΑΣ από την ΗΜΑΘΙΑ είναι εκδότης


δημοσιογράφος της εβδομαδιαίας εφημερίδας ΧΡΟΝΙΚΑ και υπεύθυνος 3 μπλογκς

Blogs: http://www.xronika05.blogspot.com/  , http://www.xronikasport.blogspot.com/  , http://www.xronikagr.blogspot.com/

Mας επισημαίνει: Aν χρειάζεστε περισσότερα στοιχεία στείλτε απάντηση.

Την πρωτοβουλία την βλέπω κατ΄ αρχάς θετικά. Μένει να δούμε στην συνέχεια πως θα εξελιχθεί και ευθέως λέω ότι ως απειλή βλέπω το οποιοδήποτε "καπέλωμα".

Εύχομαι να προκύψει κάτι καλό προς όφελος όλων μας και κυρίως προς όφελος της ελευθεροτυπίας.

Ευχαριστώ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ... Η ιστορία από το 2007 απέδειξε πως τα καπελώματα δεν ισχύουν για την Ε.Σ.Δ. Το θέμα του καπελώματος της ΄Ενωσης, που θέτει ο κ. Μόχλας, είναι κομβικό.

Λέμε τούτα: Οι πρωτεργάτες της Ε.Σ.Δ. είναι κέρβεροι κι έχουν βρει ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε η ΄Ενωση να μείνει απρόσβλητη από τέτοια εμετικά μικρόβια. Αυτή είναι η διάθεση όλων. Αγρυπνούμε ώστε να μην εμφιλοχωρήσουν στις τάξεις μας , κυρίως κομματόσκηλα..ή άλλα πονηρά!

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ


ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Οι Συντάκτες των ενημερωτικών ιστοτόπων,στα τελευταία κυρίως τρία χρόνια, είναι σταθερά θύματα και στόχος υφαρπαγής των πνευματικών τους εργασιών από μέρους κυρίως ρεπόρτερς του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου. Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο,σε προκλητικό μάλιστα επίπεδο, αφού οι δράστες και άρπαγες εμφανίζουν τα κλοπιμαία ως δική τους ...έμπνευση, λησμονώντας αναιδώς να αναφέρουν την πηγή της δήθεν... έμπνευσής τους.

Είναι γνωστόν ότι τα τελευτά 2-3 χρόνια υπάρχει μια έκρηξη πολλαπλασιασμού των ενημερωτικών blogs και ιστοσελίδων σε όλη την επικράτεια και κατ΄επέκταση η μεγάλη παραγωγή αποκλειστικής, ενδιαφέρουσας ειδησεογραφίας. Δεν είναι δυνατόν το πολύτιμο αυτό υλικό να γίνεται βορά από ορισμένους κακοήθεις του ημερησίου, περιοδικού, ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού Τύπου.

Η μέχρι σήμερα παρουσία των ενημερωτικών ιστοτόπων και ογκώδης είναι και πολύτιμη και προόρισται βάσει των στοιχείων, να γίνει θεαματικότερη.

Το ότι αντιγράφονται ασύστολα και μαζικά τα ιστολόγια από επαγγελματίες δημοσιογράφους υποδηλώνει το εύρος, την ποιότητα και τη σημασία του ρόλου τους στον τομέα της ενημέρωσης. Είναι επίσης γνωστόν πως οι επαγγελματίες ρεπορτερς από το πρωϊ μόλις ξυπνήσουν επιδίδονται εις αλίευση ιδεών, γεγονότων, ειδήσεων, φωτογραφιών και πρωτοβουλιών, από τα μπλογκς και εν συνεχεία , αναλόγως τα μεταπλάθουν και τα εμφανίζουν ως δικές τους εργασίες, χωρίς την παραμικρή αναφορά στην αρχική πηγή τους.

Επειδή δεν είναι ξέφραγο αμπέλι οι δημιουργοί -συντάκτες του Διαδικτύου και επειδή το κακό παράγινε, δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουν στο μέλλον παρόμοιες λαθροχειρίες.

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, επί του παρόντος περιορίζεται στην προειδοποίηση αυτή, συνιστώντας τις αδελφές δημοσιογραφικές επαγγελματικές Ενώσεις (ΕΣΗΕΑ) κ.α. να ενημερώσουν τα μέλη τους να απέχουν από δραστηριότητες υφαρπαγής και λεηλασίας της πνευματικής περιουσίας του μπλογκοχώρου. Αν δε είναι αναγκη να παρασπονδίσουν, τουλάχιστον να αναφέρουν την πηγή των "δικών" τους και τεχνηέντως μεταπλασμένων ρεπορταζιακών κατασκευών τους.

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, θα παρακολουθεί επί 6μηνο-έως Ιούνιο 2010, - τη συμπεριφορά των Μ.Μ.Ε . Και κατόπιν, αναλόγως, θα λάβει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του πνευματικού έργου των -σήμερα- αγρίως λεηλατούμενων συντακτών μας.

ΑΘΗΝΑ 3.01.2010

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ