Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ -ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ:

ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ 

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΆ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟ 

ΔΗΛΏΣΟΥΝ!Σχετικώς με το εκδηλωθέν ενδιαφέρον από τη Χ.Α, η Ενωση Συντακτών Διαδικτύου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, που μεταξύ άλλων υπογραμμίζει:

" Το διαδίκτυο από πλευράς εργασίας, είναι σκέτη ζούγκλα. Η εκμετάλλευση των εργαζομένων είναι δραματικά άγρια. Η ΄Ενωση Συντακτών Διαδικτύου έχει επισημάνει το θέμα από πολλού γι αυτό κι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις  προκειμένου να προωθήσει τη συνταξιοδοτική και υγειονομική ασφάλιση των μελών της και γενικώς των εργαζομένων στο διαδίκτυο. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό στάδιο.
Υπομιμνήσκομε: Πως η ΕΣΗΕΑ, που επικαλείται ο Βουλευτής της Χ.Α, δεν έχει καμιά σχέση με το διαδίκτυο. Αντίθετα είναι εχθρική και πολέμια, συνεπώς δεν μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον. 
Το μόνο σπαρταριστό ενδιαφέρον που εκδήλωσε έως στιγμής είναι να καταφέρει να εισπράττει το Αγγελιόσημο από τους διαφημιζομένους στις ιστοσελίδες. Το παλεύει ακόμη το πράμα, αλλά μάλλον δεν θα επιτύχει τίποτε και διότι ο εργαζόμενος δεν είναι δυνατόν να ταϊζει δημοσιογράφους ...ημερησίων εφημερίδων... Η ΕΣΔ αγρυπνεί ..Χώρια που αυτό το  φαύλο ΑΓΓΕΛΙΌΣΗΜΟ πάει για κατάργηση!

Το σωματείο αυτό, ΕΣΗΕΑ, αφορά μόνον τους εργαζόμενους  στις ημερήσιες αθηναϊκές εφημερίδες  και χατηρικώς ... τους εργαζόμενους στα ερτζιανά.. ( φαντασθείτε  πως για να τους αναγνωρίσει το κογκλάβιο της συντεχνίας αυτής χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να "θεωρήσουν"  ως δημοσιογράφους ...τους δημοσιογράφους που προσέφεραν δημοσιογραφικές υπηρεσίες στα ερτζιανά...Κι άρα η ΕΣΗΕΑ, δεν μπορεί να ορέγεται το Διαδίκτυο... ιδιωνύμως! Δεν είναι δικό της τιμάριο!


Εκτός κι αν ανατρέψει το καταστατικό της. ΄Αλλωστε με την βέβαια ...εξαφάνιση των ημερησίων... μάλλον και  η ΕΣΗΕΑ ... έχει χλωμό μέλλον! Θα το απευχόμασταν...αλλά η συμπεριφορά της ως προς το διαδίκτυο είναι μάλλον αστεία, πονηρά αρπακτική κι αφελής . Η συντεχνία των συντακτών της...απλά έχει χάσει το τρένο ...

 
Σύντομα η ΕΣΔ θα είναι σε θέσει να ανακοινώσει επίσημα σημαντικά μαντάτα για τους απασχολούμενους στο διαδίκτυο με όποια ιδιότητα ( συντάκτες, διαχειριστές, ηλεκτρονικούς τεχνικούς, κ.λ.π) ... 
Η ΕΣΔ υπογραμμίζει:

"Καλούμε συνεπώς , εκτός από τα μέλη μας κάθε εργαζόμενο στο χώρο, εφόσον ενδιαφέρονται, να επικοινωνήσουν με την ΕΣΔ, αφού πρώτα ψάξουν την ιστοσελίδα της Ενωσης στοwww.pressunion.blogspot.gr  και στο ε-μαιλ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΎΝ.. να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την ασφαλιστική κάλυψη τους σε ήδη υπάρχοντα μεγάλο ασφαλιστικό δημοσιογραφικό φορέα. 


Η ΕΣΔ ,ως γνωστόν είναι ο μόνος επίσημος φορέας που εκπροσωπεί τους συντάκτες -δηλαδή όλους που γράφουν στο διαδίκτυο είτε με δικές τους ιστοσελίδες, είτε ως υπάλληλοι σε ιστοσελίδες...

Δείτε τι ακριβώς είπε ο βουλευτής κ. Ματθαιόπουλος:


ΝΑ ΚΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.

Έμπρακτο ενδιαφέρον της Χρυσής Αυγής για τους εργαζομένους του διαδικτύου - ΒΙΝΤΕΟ


Ο βουλευτής Σερρών της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, σε συνέχεια της ερώτησης για τους εργαζομένους τους διαδικτύου η οποία έμεινε αναπάντητη, ανέπτυξε σήμερα σχετική επίκαιρη ερώτηση ενώπιον του υφυπουργού Εργασίας, Κεγκέρογλου.


Ο Συναγωνιστής τόνισε το ασφυκτικό εργασιακό περιβάλλον των ηλεκτρονικών εκδόσεων  που αγγίζει τα όρια δουλείας, στο οποίο απασχολούνται καθημερινά χιλιάδες νέοι στην Ελλάδα.
Οι εν λόγω εργαζόμενοι δουλεύουν 10 - 15 ώρες την ημέρα, χωρίς ρεπό και άδειες, ανασφάλιστοι, χωρίς συνδικαλιστική εκπροσώπηση και με ελάχιστες έως ανύπαρκτες αμοιβές.
Εν συνεχεία ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επεσήμανε ότι τα εργασιακά δικαιώματα των Ελλήνων είναι ιερά και δεν έχουν ούτε ιδεολογία, ούτε χρώμα, ούτε κομματική προέλευση. Εν έτει 2014 χιλιάδες νέοι πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από κάθε μεγάλο ή μικρότερο εργοδότη, την ίδια στιγμή που η κλειστή κάστα της ΕΣΗΕΑ αδιαφορεί παντελώς για τους εν λόγω εργαζομένους τους οποίους εκμεταλλεύονται οι "μεγαλοδημοσιογράφοι".
Τέλος, ο Συναγωνιστής δήλωσε πως η Χρυσή Αυγή έχει έμπρακτο ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο κλάδο εργαζομένων και κανείς δεν μπορεί να την εμποδίσει να διεκδικήσει τα νόμιμα για τους χιλιάδες νέους που εργάζονται σε καθεστώς δουλείας.
Ο υφυπουργός Κεγκέρογλου δεν απάντησε τίποτα επί της ουσίας και αρκέστηκε σε αόριστα ευχολόγια..
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/emprakto-endiaferon-ths-chrushs-aughs-gia-tous-ergazomenous-tou-diadiktuou#ixzz3GBq2hPqA

  

ΕΔΩ ΘΕΣΣΛΟΝΙΚΗ -ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ SIRMAQΜαύρα βιβλία στο δήμο Θεσσαλονίκης

Όργιο κακοδιαχείρισης στο δήμο Θεσσαλονίκης την δωδεκαετία 1997-2008 σύμφωνα με το πόρισμα του Ειδικού Οικονομικού Επιθεωρητή κ. Αιμίλιου Σαμόλη.

Μην φωνάζετε συνθήματα, ενοχλείται ο Τούρκος Πρόξενος

Απίστευτη ιστορία έλαβε χώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών κατά της Τουρκίας.

Εκατοντάδες μετανάστες στα σύνορα με τα Σκόπια

Τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης μεταναστών στην Ειδομένη, θέμα που ανέδειξε το Ράδιο Θεσσαλονίκη, πιστοποίησε η αυτοψία των υπηρεσιών της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας.

Το μήνυμα Καλαφάτη στους εκτός

Πρόλαβε τα ερωτήματα των δημοσιογράφων ο Στ. Καλαφάτης και έθεσε το ζήτημα αυτών που δεν εξελέγησαν στο δημοτικό συμβούλιο.

Πως δουλεύουν οι «Εντάξει»

Όχι σε σκιώδης κυβέρνηση λέει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης. Κάνει λόγο για άλλη πρακτική με το μότο «όλοι γνώση για όλα».

Αιφνιδιασμός για τον ΟΑΣΘ

Άγνοια για την εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση για τον ΟΑΣΘ στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο είχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Σταύρου Καλαφάτη στο δήμο Θεσσαλονίκης.Άγνοια για την εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση για τον ΟΑΣΘ στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο είχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Σταύρου Καλαφάτη στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Μέτωπο κατά του ΟΑΣΘ

Τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και πολίτες τοποθετήθηκαν στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας δημιουργώντας ένα ακόμα μέτωπο κατά του ΟΑΣΘ.

Τα γραφεία των παρατάξεων στο δήμο Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκαν και οι τελευταίες εκκρεμότητες μεταξύ των παρατάξεων σχετικά με την διάταξη των γραφείων τους στο δημαρχιακό μέγαρο.

Πλεόνασμα στον δήμο Θεσσαλονίκης

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο ισολογισμός του δήμου Θεσσαλονίηκς για το 2013 στην σημερινή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Καλαφάτης: Κεκαλυμμένος λαϊκισμός από Μπουτάρη

Επικριτικός στην διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη ήταν σε συνάντησή του με δημοσιογράφους σήμερα ο Σταύρος Καλαφάτης.

Κυριότερες ειδήσεις
Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014


ΒΙΝΤΕΟ: ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΎΣ, ΧΕΙΡΟΠΈΔΕΣ ΣΤΟΝ ΑΔΕΡΦΌ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΎ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ

70 σχετικές ειδήσεις | Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014,  10:09 

Και την Ελλάδα μπλέκουν στα εξωφρενικά, όσο και εξωπραγματικά, σενάριά τους οι φανατικοί Αλβανοί εθνικιστές οι οποίοι δυναμίτισαν, το βράδυ της Τρίτης, την ποδοσφαιρική συνάντηση μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας. Με δεδομένες τις τεταμένες σχέσεις που έχουν ακόμα οι δύο χώρες (εξαιτίας των διαφορών τους που χρονολογούνται από τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου) η εμφάνιση στο γήπεδο μιας σημαίας της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας» στάθηκε ικανή αφορμή για να προκληθούν πρωτοφανή έκτροπα και να αναδυθεί παράλληλα ένα μείζον πρόβλημα, αφού οι θρασύτατοι εμπνευστές του σεναρίου της "Μεγάλης Αλβανίας" δεν δίστασαν να συμπεριλάβουν στα "σύνορα" του "κράτους" που ονειρεύονται σχεδόν τη μισή Ελλάδα! Για...

ΤΡΑΓΙΚΌΣ ΘΆΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΌ ΤΗΣ ΔΊΑΣ-ΠΑΡΑΣΎΡΘΗΚΕ ΑΠΌ 2 ΙΧ ΣΤΟΝ ΚΗΦΙΣΌ

41 σχετικές ειδήσεις | Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014,  10:08 

Τραγικό θάνατο βρήκε 32χρονος αστυνομικός της ομάδας Δίας και πατέρας ενός βρέφους, όταν παρασύρθηκε από δύο διερχόμενα ΙΧ αυτοκίνητα, στον Κηφισό, κοντά στο ύψος του ΙΚΕΑ. Οι δύο οδηγοί των οχημάτων συνελήφθησαν. Το δυστύχημα συνέβη στις 23:40, την ώρα που ο άτυχος αστυνομικός βρισκόταν σε υπηρεσία μαζί με συναδέλφους του. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 32χρονος μαζί με τρεις ακόμη συναδέλφους του είχαν σταματήσει για έλεγχο ένα όχημα στο ρεύμα προς Λαμία. Διερχόμενο αυτοκίνητο χτύπησε τον αστυνομικό και στη συνέχεια το ΙΧ έπεσε πάνω στο όχημα που είχαν σταματήσει για έλεγχο. Ο 32χρονος έπεσε στο οδόστρωμα και στη συνέχεια παρασύρθηκε...

ΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΝΊΚΗ ΘΈΛΕΙ Η ΕΘΝΙΚΉ

32 σχετικές ειδήσεις | Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014,  09:12 

Την πρώτη της νίκη στον δρόμο για τα τελικά του Euro 2016 θα προσπαθήσει να πετύχει απόψει (21:45) η Εθνική Ελλάδας με αντίπαλο τη Βόρεια Ιρλανδία στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι Βορειοιρλανδοί αποτέλουν μέχρι στιγμής την έκπληξη του 6ου ομίλου, καθώς έχουν πετύχει το δύο στα δύο και βρίσκονται μόνοι πρώτοι στην κορυφή με έξι βαθμούς. Αντίθετα, οι διεθνείς μας βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο μετά την εντός έδρας ήττα από τη Ρουμανία (0-1) και την ισοπαλία στο Ελσίνκι απέναντι στη Φινλανδία (1-1). Οι ποδοσφαιριστές του Κλαούντιο Ρανιέρι, παρότι τονίζουν ότι δεν πρόκειται για «τελικό», γνωρίζουν ότι το τρίποντο είναι...

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ ΣΥΝΑΝΤΆΤΑΙ Η ΑΛΑΜΟΥΝΤΊΝ

28 σχετικές ειδήσεις | Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014,  10:00 

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα έχει στις 11:30 στο Μέγαρο Μαξίμου η Αμάλ Αλαμουντίν, μαζί με την ομάδα των βρετανών νομικών που έχουν έρθει στην Αθήνα για να υποβάλλουν νομικές προτάσεις για την διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στις 13:00 στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον...

Δεν υπάρχουν σχόλια: