Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Η Ένωση Συντακτών Διαδικτύου, δεν προτίθεται να ακολουθήσει τα θεατρικά χρονίως των άλλων εμπλεκομένων φορέων εκφράζοντας την …αγανάκτηση, τη συγκίνηση, την καταδίκη κ.λ.π. για την άγρια δολοφονία του διττά συναδέλφου ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ. Ήταν δημοσιογράφος και θεαματικά πετυχημένος blogger.
Θλιβόμαστε απέραντα για την απώλεια του συντάκτη ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ…΄Εναν ορίτζηναλ κάθετο ΡΕΠΟΡΤΕΡ… της νεότερης δημοσιογραφικής γενιάς! Οι φυσικοί αυτουργοί του εγκλήματος… κατά παράδοση, και πάγια …αξιοσύνη της ελληνικής αστυνομίας, δεν θα βρεθούν ποτέ.
΄Ομως το πρόβλημα της δίωξης-στόχευσης- των δημοσιογράφων, συντακτών γενικώς σε διαδίκτυο ή μη, είναι το ζητούμενο κι οδηγεί ευθέως στην παρδαλή πολιτική μας και στους πλαδαρούς,άτολμους πολιτικούς μας. Η πολιτική και οι πολιτικοί με την αδράνειά τους,με τις φοβίες τους έχουν διαμορφώσει ένα δημόσιο κλίμα τελείως τρελό..χαλκομανία, θεοπάλαβο. Φοβούνται να κάνουν τομές…Ναι ,να διώκεται ο γράφων… για τις αναλήθειες του και τα όσα άλλα θεωρούνται άπρεπα ..αλλά να σέρνεται σε δίκες , να πυροβολείται για ψύλλου πήδημα , είναι φανόμενο ελληνικό,μοναδικό ! ΄Ετσι επειδή έχει φαντασιώσεις ο διώκτης….;
Συνεπώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα… ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ! Από μεριά ελληνικής …ψαχνόμενης κι άτολμης χρονίως ελληνικής πολιτικής…Βυζαντινολογούν,οι ατσίδες ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ μας…Μαγειρεύουν Νόμους… περί Τύπου… και πάταξης της ελευθερολαλιάς…αλλά μόνο στα μέτρα τα δικά τους.Η ελευθερία της έκφρασης πρέπει να περνάει μέσα από το σουρωτήρι της στενοκεφαλιάς τους! Των ιδιώνυμων συμφερόντων τους!
***Γιατί θέλουν νόμους …δεσμευτικούς για τον Τύπο; Σκιάζονται από την κριτική και γιατί… αφού …υποκρίνονται τους προασπιστές της δημοκρατίας; Οι φραγμοί προς την ελευθερολαλιά… είναι..δημοκρατία; Τέτοια δημοκρατία εκπροσωπούν τα μπάσταρδα αυτά;
Ο Γκιουλέκας …που πάει για δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αν και δημοσιογράφος ζήτησε μόλις χθες… τη φίμωση της ελευθερολαλιάς των ελληνικών blogs! Αν ο ανθρωπάκος, δεν έχει παράκρουση… τότε σίγουρα πάσχει από έλλειψη ουσιαστικής παιδείας! Η ΄Ενωση Συντακτών Διαδικτύου θλίβεται για τα περίεργα αυτά του Γκιουλέκα..
Τι χρείαν έχουν να κατασκευάζουν Νόμους… για να στραγγαλίζουν την ελευθερία του λόγου;Για να θωρακίζουν το πανάθλιο σκαρί τους από την ενοχλητική κριτική του μπλογκερ-δημοσιοιγράφου, των μόνων εναπομεινάντων τελικά να φωτίζουν τα σκοτάδια που μας επέβαλαν οι πολιτικοι με την χρόνια αφροσύνη και ανεπάρκειά τους.
Το υπογραμμίζουμε γιατί σκαρώνουν κι άλλα δεσμά για τη φίμωση των ενημερωτών συντακτών του Διαδικτύου.
Ποιός δολοφόνησε τον Σωκράτη Γκιόλια; Μάλλον δεν θα υπάρξει ακριβής απάντηση.Αλλά φαίνεται! Οι κλόουν της ελληνικής πολιτικής φέρουν την απόλυτη ευθύνη.! Αυτοί εκτρέφουν τη μπόχα που μας περιβάλλει, αυτή πατάει τη σκανδάλη πολύτροπα κατά των ιεραποστόλων της ενημέρωσης ,δημοσιογράφους & blogger –προκειμένου να μην γράφουν ενοχλητικά για τα βρώμικα συμφέροντα τους.
Δεν χρειάζονται δάκρυα για τον βαναύσως εκτελεσθέντα δημοσιογράφο-blogger Συνάδελφοι, σταθείτε στο ύψος σας. Μην κάνετε έκπτωση στους στόχους σας έστω κι αν κάποιοι δικοί μας ..πέφτουν από βόλια…ή σέρνονται στα δικαστήρια. Χτυπάτε..τσακίζετε τους Βρώμικους.. Λαλείτε σταθερά , ανυποχώρητα τις αλήθειες σας…
Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
--------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: