Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΑ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝΕ ΠΟΛΛΟΙ


ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΟΠΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΙΔΡΥΜΑ...ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ...

Μια χρόνια εκκρεμότητα "πτυχίων" οπτικής που δεν αναγνώριζε η ελληνική πολιτεία ρυθμίζεται πλέον τελεσίδικα, ύστερα από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου... ΄Οσοι συνεπώς είναι κάτοχοι τέτοιων πτυχίων από ξένα ευρωπαϊκά εκπαιδευτήρια, να γνωρίζουν ότι από αυτή τη στιγμή μπήκαν στο δρόμο που θα τους οδηγήσει στην απόκτηση αδείας άσκησης του επαγγέλματος οπτικού... ΄Ηδη οι ενδιαφερόμενοι πτυχιούχοι, ειδοποιήθηκαν από τα αρμόδια υπουργεία Παιδείας και Υγείας. Κι ετοιμάζονται ..για τα επόμενα βήματα...ώστε να αποκτήσουν τα πτυχία τους την απαιτούμενη ισοτιμία με αυτά των ΤΕΙ... Και για να γίνει τούτο χρειάζονται 3 προϋποθέσεις:

1) Τα πτυχία τους πρέπει να είναι από έγκυρα κι αναγνωρισμένα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

2) Θ περάσουν από εξετάσεις εδώ για πιστοποίηση του γνωστικού τους... και 3) Να έχουν προϋπηρεσία σε οπτικό κατάστημα...

Το τελευταίο μάλλον οι περισσότεροι το έχουν εξασφαλισμένο στην πλειοψηφία τους. Σημειώστε δε μεταξύ των ευεργετουμένων είναι και οι απόφοιτοι της αλήστου μνήμης Σχολής του Αράθυμου. Τα σφαλιστικά αυτά μέτρα θεωρούνται ανγκαία για την εξασφάλιση του αναγκαίου κύρους σε σχέση με τους πτυχιούχους των ΤΕΙ.... Διότι ως γνωστόν πολλοί εκ των πτυχιούχων έκαναν σπουδές μόνον δύο έτη κι όχι 4 όπως κάνουν οι φοιτητές των ΤΕΙ.

Ως γνωστόν είναι η δεύτερη φορά που τα ευρωπαϊκά δικαστήρια ασχολούνται με την ελληνική οπτική... Την πρώτη τιμωρηθήκαμε με 1.000.000.. ευρώ. Αυτή τη φορά μας έχουν αποκρύψει ( η κ. Νικολοπούλου του Υπουργείου Υγεία) το σκεπτικόν της απόφασης καθώς και την ενδεχόμενη επιβληθείσα ποινή... Θα το μάθουμε που θά πάει...

απιστευτο αλλά αληθινό




Η ΔΕΗ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΦΙΡΜΑ ΟΠΤΙΚΩΝ ΒΑΡΔΑΒΑΣ

Το κεντρικό κατάστημα –στον Πειραιά-της πιο γνωστής φίρμας οπτικών ΒΑΡΔΑΒΑΣ, σήμερα 15 Ιουλίου 2010) δεν έχει παροχή ρεύματος από τη ΔΕΗ! Η είδηση βγήκε από κάποιο τηλεοπτικό κανάλι, στο οποίο και μίλησε ο κ. Γιάννης Βαρδαβάς… που έμοιαζε μάλλον διαμαρτυρόμενος για την ξαφνική αυτή ενέργεια της ΔΕΗ… Που ωστόσο δεν ήταν και τόσο ξαφνική… Διότι όπως εξήγησε ο αρμόδιος διευθυντής της ΔΕΗ … η διακοπή ρεύματος έγινε για οφειλές του κ. Βαρδαβά κι αφού έως τώρα τρεις φορές ο Οργανισμός προέβη σε συμβιβαστικές ρυθμίσεις των χρεών, πλην όμως ο κ. Βαρδαβας δεν συνεμορφώθη… ..΄Ετσι σήμερα κατέβασαν τον διακόπτη!

Ως γνωστόν η διασημότερη αυτή οπτικών στην Ελλάδα με 17 περίπου υποκαταστήματα στην Αττική, από έτους και πλέον αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα με τους πιστωτές της… σε βαθμό που να δυσκολεύεται, όπως φαίνεται να μην έχει να πληρώσει και το ρεύμα της ΔΕΗ!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ...ΓΡΙΦΟΣ



Πρόσφατα άνοιξε και δεύτερο οπτικό κατάστημα στο Καπανδρίτη... που εμφανίζει όμως αυτή την εικόνα... Είναι κλειστό... και μια πινακίδα παραπέμπει με το εξής... ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ.. Τι συμβαίνει ο άνθρωπος με τα ψιλικά αξεσουάρ... είναι και οπτικός;.. Είχε πρώτα τα αξεσουάρ και σκέφτηκε να ανοίξει και οπτικό; ΄Η το αντίστροφο; Διότι άντε πηγαίνουμε δίπλα ... θα μας εκτελέσει τη συνταγή; ΓΡΙΦΟΣ!


Aλλα περισσότερα οπτικά στην ενότητα ΟΡΑΣΗ της http://www.press-bank.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: