Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ


ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ! ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΓΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ! 

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΗΡΘΕ Ο ΜΑΚΡΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΛΑ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ! ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΜΑ@ΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ...ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΛΟΓΩ ΛΙΓΝΙΤΗ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ...

από τον Νίκο Βραχιολίδη (τίτλος: δικός μας)
Πέρυσι λέγαμε ότι θα μας φτάσουν σε τέτοιο σημείο, οι δανειστές, που θα παρακαλάμε να πουληθεί η ΔΕΗ, από τα χρέη που θα φορτωθεί! Φτάσαμε τώρα σε τέτοιο σημείο που παρακαλούμε να βρεθεί αγοραστής... 
KLIK ΕΔΩ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 


για να πουλήσουμε το 40% των λιγνιτικών μονάδων, επειδή δεν υπάρχει ενδιαφέρον από έξω! Δεν ξέρουν τα παιχνίδια των αγοραστών; Π.χ, όταν πας να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο, τι κάνεις για να κατεβάσεις την τιμή ; Προσπαθείς και του βρίσκεις βλάβες που πρέπει να τις φτιάξεις μετά την αγορά γιατί κινδυνεύει η ασφάλεια των επιβατών και θα πρέπει να το επιδιορθώσεις! Αυτές οι βλάβες κοστίζουν πολλά λεφτά που θα πρέπει να αφαιρεθούν από την αρχική τιμή πώλησης του αυτοκινήτου! Έτσι και εδώ, ήρθε ο Γάλλος και σου λέει δεν τις θέλω τις λιγνιτικές γιατί έχουν ρύπους, γιατί θα καταργηθούν μελλοντικά, γιατί δεν υπάρχει ο λιγνίτης, οπότε για να πάρω αυτά τα εργοστάσια πρέπει να μου δώσεις και υδροηλεκτρικά με τα ίδια χρήματα! Τα προηγούμενα Χριστούγεννα που βγήκαν εκτός τα πυρηνικά εργοστάσια της Γαλλίας, δούλευαν φουλ τα δικά μας λιγνιτικά για να έχει ρεύμα, αυτός ο βρώμικος λαός (γι' αυτό ανακάλυψαν τα αρώματα για να σκεπάζουν τη βρωμιά τους)! Τότε δεν μόλυναν τα εργοστάσια λιγνίτη!
Έτσι θα γίνει λοιπόν, όταν θα τους χαρίσουμε τα δικά μας εργοστάσια! Θα σταματήσουν να πληρώνουν τέλη ρύπων για να έχουν τεράστια κέρδη οι νέοι ιδιοκτήτες, που σημειωτέον θα είναι δημόσιες Ευρωπαϊκές εταιρείες! Η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει δημόσιες επιχειρήσεις!
Αλλά όταν δεν έχεις δουλέψει ποτέ στην ζωή σου, που να προβλέψεις τι πρόκειται να συμβεί!

Διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ από το euro2day.gr:
Τη Δευτέρα αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για το τελικό «καλάθι» των μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ που θα παραχωρηθούν. Ενδιαφέρον από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και την Κίνα. Τον Οκτώβριο το market test.
Ξεκινά τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες η μάχη για τη διαμόρφωση του τελικού «καλαθιού» με τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ ΔΕΗ -0,48% που θα πουληθούν.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα συμμετέχει η ελληνική πλευρά με αντιπροσωπεία από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τη ΔΕH, ενώ στελέχη των γενικών διευθύνσεων Ανταγωνισμού και Ενέργειας της Ευρ. Επιτροπής θα κάτσουν από την απέναντι μεριά.

Αν και πηγές της ελληνικής ομάδας αναφέρουν κι επιμένουν ότι οι συζητήσεις θα γίνουν επί των προτάσεών της, εντούτοις οι Βρυξέλλες θα πρέπει να πειστούν στο κατά πόσο το περιεχόμενο του «χαρτοφυλακίου» μπορεί να προσελκύσει επενδυτές στο επικείμενο market test.

Ως γνωστόν, η πρόταση της κυβέρνησης περιλαμβάνει την πώληση των δύο λιγνιτικών μονάδων του ΑΗΣ Αμυνταίου, τη μία της Μελίτης και της άδειας για τη δεύτερη μονάδα στον ομώνυμο ΑΗΣ. Στο «πακέτο» αυτό είναι και τα ορυχεία που εφοδιάζουν τους δύο σταθμούς.

Πάντως, πηγές θέλουν να υπάρχει και πρόθεση ενδιαφέροντος για τις μονάδες αυτές από εταιρίες ηλεκτρισμού της Ανατολικής Ευρώπης όπως από Πολωνία και Τσεχία, ενώ δεδομένοι φέρονται και οι Κινέζοι. Για την ώρα, οι ίδιες πληροφορίες θέλουν να απέχουν οι εγχώριοι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας, όπως και οι ξένοι εταίροι τους.

Οι διαπραγματεύσεις της Δευτέρας φέρονται καθοριστικές και θα δείξουν αν και κατά πόσο μπορεί να μεταβληθεί η πρόταση της ελληνικής πλευράς. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι το market test του Οκτωβρίου θα κρίνει την επιτυχία του εγχειρήματος.

Η πρόταση της ελληνικής πλευράς, θυμίζουμε, επιδιώκει αφενός να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης έναντι των δανειστών, που είναι η διάθεση του 40% των λιγνιτικών μονάδων, η δημιουργία ιδιωτικού σχήματος παρόμοιας σχεδόν ισχύος με εκείνο της ΔEΗ και η μη πρόκληση ανεπανόρθωτης οικονομικής ζημίας στη δημόσια επιχείρηση.

Η διαπραγματευτική ομάδα υπουργείου ΠΕΝ και ΔEΗ θεωρεί επίσης ως πλεονέκτημα και την ευελιξία που υπάρχει ως προς τη διάθεση των συγκεκριμένων μονάδων. Για παράδειγμα ότι μπορεί να γίνει παραχώρηση και ανά περιουσιακό στοιχείο και όχι αποκλειστικά «πακέτο».

Χρήστος Κολώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: