Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011

NEA ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Σ.Δ. 

KATΩ TA XEΡΙΑΑΠΟ ΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ BLOGS!  
Επικοινωνια: pressliberty@gmail.com


OXI κ.  Πεταλωτή, όχι κ. Παπαϊωάννου..Σταματείστε πια να ασχημονείτε κατά της κοινής νοημοσύνης.
Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Δεν διαπραγματευόμαστε τη δημοκρατία και την ελευθερία του διαδικτύου!
Λάβαμε και δημοσιοποιούμε νέα ανακοίνωση της Ε.Σ.Δ. η οποία αποκαλύπτει  τη φάρσα που σχεδιάζει η Κυβέρνηση σε βάρος της ελευθερίας του διαδικτυακού Τύπου! Κι αυτή είναι σκληρότερη από την προχθεσινή:

Η Ένωση Συντακτών Διαδικτύου, που εκπροσωπεί εκατοντάδες blogs, κυρίως ενημερωτικά, είναι αναγκασμένη, μετά την ταραχή που προκάλεσε σε κυβερνητικούς κύκλους η προχθεσινή της ανακοίνωση  με τον τίτλο: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ BLOGS, είναι υποχρεωμένη να  υπενθυμίσει τα κάτωθι προς τους θιασώτες και ζηλωτές λήψης   μέτρων, κατά των μπλογκς,  αν και τα γνωρίζουν λίαν καλώς.. Αλλά λόγω κληρονομικής  ,φασίζουσας νοοτροπίας, και μη έχοντας άλλα εποικοδομητικότερα επιχειρήματα.. επιδιώκουν από έτη να φράξουν, να καρυδώσουν ή να καλιβώσουν…  κατά τον εύγλωττο ρήτορα Πεταλωτή …  την ελευθεροστομία του διαδικτύου.
Κάνει ωστόσο εντύπωση η πρεμούρα της κυβέρνησης, να σπεύσει να ασχοληθεί με τα «νομικά» του διαδικτύου… λες και η Μαριορή, δεν έχει άλλα προβλήματα ειδικά αυτή τη στιγμή της γενικής κρίσης, και ο ..φερετζές της έλλειπε.
Οι κυβερνητικοί , παραμάσχαλα  με τους δόλιους υποκινητές τους, χύνουν μαύρο δάκρυ υποκριτικής έγνοιας, ενδιαφέροντος  για την προστασία των «θιγομένων» δήθεν από κείμενα του ανώνυμου…διαδικτύου…Και γι αυτό το λόγο ..πρέπει να επινοήσουμε ένα ..νομικό φίμωτρο προς όσους δυσφημούν ..συκοφαντούν διαδικτυακά άλλους συνανθρώπους τους!
Η αστειότητα και ο κοντοθορισμός στο μεγαλείο του! Αρχαιόθεν η κατασκευή του όποιου Νόμου αποσκοπούσε στη θωράκιση των πολλών κι όχι των ολίγων. Εδώ οι ευφάνταστοι κυβερνώντες .. αποσκοπούν στην προστασία των ολίγων!!!
Πόσοι είναι αλήθεια οι θιγόμενοι από κείμενα συντακτών του διαδικτύου, ώστε να κινητοποιείται ολάκερος μηχανισμός για την κατασκευή ψευδωνόμου-μπαμπούλα προς προστασία τους; Πρόκειται περί θλιβερής μειοψηφίας, η οποία ούτε τιμή έχει, ούτε υπόληψη και για να επιβιώσει ,συνεχίζουσα να βρωμίζει το περιβάλλον, επιζητεί σταθερά, σήμερα και χθες, σκληρά μέτρα κατά της ενοχλητικής κι αποκαλυπτικής, κριτικής  ελευθερολαλιάς.
Πρόκειται περί επαγγελματιών διωκτών του Τύπου. Κι έχουν συγκεκριμένη επαγγελματική προέλευση: Είναι δικηγόροι, καλλιτέχνες, πολιτικοί… Οι οποίοι έχουν αναγάγει σε βιομηχανία τις διώξεις συντακτών…γιατί λέει θεωρούν ότι εθίγησαν!
 Και γιατί δεν φτιάχνουν ένα δικό τους μπλόγκ ώστε επί ίσοις όροις να αλλάξουν τα φώτα στον δήθεν υβριστή τους, αλλά καταφεύγουν στα δικαστήρια;
Ο στόχος τους είναι ένας: Να εκφοβίσουν και να γονατίσουν οικονομικά τον δράστη-συντάκτη… ώστε στο μέλλον να μένει στο απυρόβλητο.. ο δήθεν θιγείς!    
 Η Ελλάς δε έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι πρώτη σε διώξεις δημοσιογράφων απ΄όλο τον ελεύθερο κόσμο. Υπερβαίνουν δε, τους 1500 δημοσιογράφους, που οδηγούνται στο εδώλιο, κάθε χρόνο!!! Και ειδικά μετά,  τον άθλιο Βενιζέλειο Νόμο του δημοκράταρου και λαλίστατου αυτού … ευτραφούς υπουργού. Πρέπει δε να γνωρίζετε ότι ο συντάκτης –δημοσιογράφος… άγεται, σέρνεται στα δικαστήρια, όπως ο έμπορας ναρκωτικών, ο σωματέμπορας και οι λοιποί αστέρες του κοινού εγκλήματος! Κι αυτό μόνον και μόνον επειδή εκφράστηκε,  ήθελε λέει, να  γράφει λεύτερα!
Διατί; Διότι οι πάσης φύσης εξουσιαστές μισούν την ελευθερολαλιά και τη δημοκρατία της δημοσιογραφίας , δι΄ ό κι αυτοπλασσάρονται ως προοδευτοί! Μπας και σώσουν κάτι από το φαιδρό σκαρί τους. 
Τώρα δε με τον σχεδιαζόμενο Νόμο- καρικατούρα προβλέπεται ο αριθμός των διώξεων  να αυξηθεί κατακόρυφα με συνεχείς καταγγελίες  κατά των συντακτών του blogging.  
Ήδη η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος , ενώ άλλος είναι προορισμός της- έχει κορεσθεί από αιτήσεις δίωξης – για δυσφήμηση –συκοφαντία-  κατά μπλογκς.
Και ψάχνεται η ατυχής Υπηρεσία να ανακαλύψει ..τους ανώνυμους συντάκτες… για εγκληματίες… σύνταξης κείμενων μη αρεστών σε υποκείμενα αμφιβόλου τιμής και υπόληψης., αποσπώμενη από ουσιαστικότερες εγκληματικές υποθέσεις
Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ  έχει διατυπώσει πλειστάκις τις θέσεις της για την ανωνυμία στο διαδίκτυο και πρωτοπόρησε προ αφυπνίσεως των ιδιοτελών εραστών νομοθεσίας σε βάρος των μπλογκς. Εμείς  και μέλη μας ,πρώτοι επισημάναμε με σκληρότητα την ύπαρξη κουκουλοφόρων και υβριστών  στο διαδίκτυο και πετύχαμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να  αλλάξουμε το σκηνικό. Σήμερα στο ελληνικό μπλόγκινγκ κυριαρχεί η ευπρέπεια, η σοβαρότητα και η εγκυρότητα, τουλάχιστον στον τομέα της ενημέρωσης που τα μέλη μας διακονούν  κι αυτό ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει.
Κι εμείς ως Ένωση, στις αρχές, πριν 4-5 χρόνια αντιμετωπίσαμε πρόβλημα εγγραφής μελών. Πολλοί μπλογκερς έθεταν το ιερό δικαίωμά τους να διατηρούν την ανωνυμία, άλλοι όχι. Και πως μπορεί να γίνει κανείς μέλος ενός σωματείου… χωρίς όνομα, ΝΟ ΝΑΜΕ ; Λύσαμε το πρόβλημα με απλές ασφαλιστικές δικλείδες.
Η κακοπροαίρετη  Κυβέρνηση δεν έχει κοσμιότερες , ανθρωπινότερες ,πρακτικότερες λύσεις, παρά στην καταφυγή νομοθετικών δεσμών για να έχει υπό τον έλεγχό της, όπως και τον ημερήσιο Τύπο,  και τα ενημερωτικά μπλογκς… που τσακίζουν κόκκαλα;
Δηλαδή, τι επιδιώκει, να πνίξει με καραγκιόζ- νόμους τη μόνη υπαρκτή  δημοκρατία, το μόνο βήμα ελευθερολαλιάς  του συνεχώς και ποικιλοτρόπως βιαζόμενου σύγχρονου πολίτη,  που είναι  το Ιντερνετ;
Λένε τα τσανάκια της Κυβέρνησης πως θα έχουν διάλογο με τους μπλογκερς; Για να γίνει τι,… με τον θεατρινίστικο διάλογο..;
Να συνδιαλαγείς με ποιόν; Με αυτόν που έχει προαποφασίσει να στήσει ικρίωμα στους μπλόγκερς; Για να γίνει τι , με τον διάλογο; Να ..κάνουμε…πιο μεταξένιες τις αλυσίδες που έχουν ετοιμάσει; ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ;
Μα δεν είμαστε  σαν τους ταξιτζήδες, τους φορτηγατζήδες κι άλλους συμπαθείς που πέφτουν στην παγίδα του δήθεν διαλόγου με την κυβέρνηση… για να έχει ελαφρυντικά στις σφαγές που διαπράττει… Εμείς δεν έχουμε να σκιαχτούμε από τίποτε! Ζούμε , βιώνουμε καθημερινά την νιόφαντη δημοκρατία, ελευθερία, του διαδικτύου…και την απολαμβάνουμε!  
Γι αυτό και η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ λέει κάθετα ΟΧΙ σε όποιον διάλογο με την Κυβέρνηση. Δεν κουβεντιάζουμε προαποφασισμένα… Δεν συνδιαλεγόμαστε με όρνεα που θέλουν να υποσκάψουν τη δημοκρατία του διαδικτύου.  Ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους.. Ο κόσμος του Ιντερνετ δεν ποδηγετείται με τις φαντασιώσεις του άναρθρου Πεταλωτή  και λοιπών φαφλατάδων της κυβέρνησης που ονειρεύονται καλύβωμα  και στραγγαλισμό της ελεύθερης έκφρασης…Δεν κουβεντιάζουμε  τα ιερά και όσιά μας!
Βεβαίως αναμένεται πως οι τα σκοτεινά σχεδιάζοντες  κυβερνητικοί θα βρούν εύκολα μπλόγκερς για να τους εμφανίσουν ως συνομιλητές… κι άρα από κοινού ..θα διαπραχθεί  το έγκλημα  φίμωσης των συντακτών-πάσης φύσεως, μελών μας ή μη)- του διαδικτύου. Υπάρχουν τέτοιοι  bloggers.. και μάλιστα μίσθαρνα όργανα σε διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες που πρόθυμα θα παίξουν τον ρόλο που επιθυμεί ο σιτιστής τους.
Και πάντως ο υπό «επεξεργασία» νόμος, λόγω αφροσύνης των εμπνευστών του, -επειδή παχυλώς αγνοούν την ουσία του διαδικτύου,- θα είναι μια ακόμη αποκοτιά των κυβερνώντων και ασφαλώς , όχι μόνον θα πέσει στο κενό, αλλά θα δημιουργήσει κι άλλα.. κενά στη δήθεν ευνομούμενη δημοκρατία μας.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ BLOGS –ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ!

ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ, Πρόεδρος                      ΚΩΝ.ΤΖΑΝΝΑΚΗΣ, Γεν. Γραμματέας   
 ___________________________________

 TΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΑΡΘΡΟΣ ..ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ...

Επισυνάπτουμε, προς ενημέρωση  και …διασκέδασή σας   σχετικές δηλώσεις  Πεταλωτή, από τις οποίες γίνεται απολύτως αντιληπτό πως αναιδέστατα μας δουλεύουν-οι κυβερνητικοι και... έχουν έτοιμα τα δεσμά μας…
Η συνέντευξη δόθηκε προσθές στην ΕΡΑ4 της Κομοτηνής κι αναδημοσιεύθηκε στο καλό PIAZZA DEL POPOLO , απ΄όπου το αντιγράφουμε.
Απολαύστε τον ανάρθρο και δύσλεκτο Πεταλωτή :

«Η θέση που εξέφρασε ο κ. Παπαϊωάννου είναι ότι η βία προέρχεται ακόμη και από ένα μπλογκ το οποίο μπορεί να σε εξυβρίζει, να σε συκοφαντεί, να σε δυσφημεί, χωρίς ουσιαστικά να έχει συνέπειες διότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο. Εκεί νομίζω θα πρέπει να ανοίξουμε μια συζήτηση, δεν υπάρχουν δογματισμοί. Η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να γίνεται κίνηση ιδεών στο διαδίκτυο. Έχει γίνει επανάσταση στο διαδίκτυο στην Ελλάδα και αυτό είναι από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα των τελευταίων χρόνων. Όταν αυτό το έλεγε πριν πολλά χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου πολλοί τον λοιδορούσαν και τον ειρωνεύονταν υποστηρίζοντας ότι είναι ζητήματα που δεν αφορούν την ελληνική κοινωνία. Είμαστε με το διαδίκτυο, απλώς θα πρέπει να μπουν κάποιοι περιορισμοί ή αυτοπεριορισμοί από τους μπλογκερς. Είναι μια μεγάλη συζήτηση και είμαστε εδώ για να την κάνουμε.
ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Άρα θα έχουμε μπλογκς με ονοματεπώνυμο όπως αντιλαμβάνομαι..
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν είναι έτσι ακριβώς. Στη συζήτηση που θα ανοίξει θα πάρουν μέρος όλοι, πόσο μάλλον οι μπλόγκερς, οι οποίοι διακινούν τις ιδέες τους ελεύθερα. Δεν πρόκειται να απορριφθεί εύκολα κάτι. Όλοι, και κυρίως οι μπλογκερς, μπορούν να συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία των μπλογκς.»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: Σας θίγουν, υβρίζουν τα μπλογκς; Φτιάξε κι εσύ ένα μπλογκ και προάσπισε την τιμή σου!
 Γιατί θες ΡΕ αληταρά να πας στα δικαστήρια, γιατί θέλεις νόμους φορμαρισμένους στο φασιστικό καλούπι σου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: