Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΣΜΗΝΗ ΑΚΡΙΔΩΝ ...ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ξαφνικά πριν από μια εβδομάδα επισημάνθηκε το φαινόμενο εισβολής ακρίδων στη γραφική παραθαλάσσια περιοχή των Αγίων Αποστόλων Καλάμου Αττικής.Οι παραθεριστές αιφνιδιάστηκαν από τον ενοχλητικό εισβολέα,αλλά δεν τα έβαψαν και μαύρα.. Ωστόσο έκαναν αίσθηση και πολλοί ενοχλήθηκαν, διότι οι ακρίδες επιπίπτουν μανιωδώς κατά παντός πρασίνου (γλάστρες, κήπους, αγρούς).
Είναι αλήθεια ότι η πολιτεία φέτος μερίμνησε με ψεκασμούς κατά κουνουπιών, φορέων του ιού του Δυτικού Νείλου, και πράγματι η παρουσία των κουνουπιών είναι αισθητά μειωμένη από άλλες χρονιές. Δέν ξέρουμε αν οι ψεκασμοί αυτοί... επηρεάζουν και τις ακρίδες... που μάλλον όχι μια και οι επισκέψεις τους είναι έντονες στην περιοχή.
Αξίζει να σημειώθεί, ότι ανάλογο φαινόμενο εισβολής ακρίδων στην περιοχή Καλάμου , είχε σημειωθεί εκεί κάπου στα 1920... Τα σμήνη είχαν κάνει μεγάλες καταστροφές.. Προς αντιμετώπισή τους έγινε λειτανία και επίκληση του Αγ.Σεραφειμ.. με αποτέλεσμα οι ακρίδες αυτομάτως να εξαφανισθούν μέσα στη θάλασσα του Ευβοϊκου. Η φωτογραφία είναι από την τη Λιτανία εκείνη, και δημοσιεύεται Στο Άλμπουμ του Δήμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: