Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΣΤΗ ΡΕΝΑ, ΤΗ ΡΗΝΙΩ! ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ

Ξίφει θανοῦσα καὶ βιώσασα ξένως,
Εἰρηνικῶς τέθνηκας αὖθις, Εἰρήνη.
Εἰρήνη τμηθεῖσα ἀνέγρετο καὶ θάνε πέμπτῃ.
Βιογραφία
Η Αγία Μεγαλομάρτυς Ειρήνη άθλησε κατά τον 4ο αιώνα μ.Χ. Ήταν θυγατέρα του Λικινίου, που ήταν βασιλιάς κάποιου μικρού βασιλείου, και της Λικινίας. Καταγόταν από την πόλη Μαγεδών και αρχικά ονομαζόταν Πηνελόπη. Όταν η Αγία έγινε έξι ετών, ο πατέρας της Λικίνιος την έκλεισε σε ένα πύργο και ανέθεσε την διαπαιδαγώγησή της σε κάποιον γέροντα, ονόματι Απελλιανό, ο οποίος και έγραψε τα υπομνήματα του μαρτυρίου αυτής.

Μια νύχτα η Ειρήνη είδε το εξής όραμα: μπήκε στον πύργο ένα περιστέρι κρατώντας με το ράμφος του κλαδί ελιάς, το οποίο και άφησε επάνω στο τραπέζι. Επίσης, μπήκε και ένας αετός μεταφέροντας στεφάνι από άνθη, το οποίο τοποθέτησε και αυτός επάνω στο τραπέζι. Έπειτα μπήκε από άλλο παράθυρο ένας κόρακας, ο οποίος έβαλε επάνω στο τραπέζι ένα φίδι. Το πρωί που ξύπνησε απορούσε και σκεπτόταν τι άραγε να σημαίνουν αυτά που είδε. Τα διηγήθηκε λοιπόν στον γέροντα Απελλιανό και εκείνος τα ερμήνευσε ως προάγγελμα των στεφάνων της δόξας και του μαρτυρικού τέλους αυτής μετά τη βάπτισή της.

Oι ασκητές που ζουν στα φοβερά Καρούλια του Άγιου Όρους

karouliaΔεν ξέρω αν έτυχε ποτέ να διαβάσετε ή ν᾿ ακούσετε κάτι για τα φρικτά Καρούλια. Τον τρομακτικό και απρόσιτο εκείνο γκρεμό στα ΝΔ της Χερσονήσου του Άθω, που είναι γνωστός μόνο από φωτογραφίες και σλάιτς ή θεωρητικές αφηγήσεις προσκυνητών, οι οποίοι ταξιδεύοντας για τη Λαύρα είχαν τη δυνατότητα να τα περιεργαστούν μέσα από το καραβάκι.
Γιατί με τα πόδια είναι μάλλον αδύνατο να κατακτήσει κανείς την άγρια τούτη περιοχή, όπου στο παρελθόν ορθόδοξοι αναχωρητές είχαν χτίσει τις αετοφωλιές τους, μιάς κι ο χώρος προσφερόταν ιδιαίτερα για τις πνευματικές τους απογειώσεις.

Την εποχή του μνημονίου απαγορεύονται οι φιλανθρωπίες: Το Δημόσιο μπλοκάρει δωρεά 1.200 συσσιτίων

την-εποχή-του-μνημονίου-απαγορεύονται-οι-φιλανθρωπίεςO ελληνoκύπριος businessman Στέλιος Χατζηιωάννου, είναι αντιμέτωπος με την απάνθρωπη γραφειοκρατία του μνημονίου η οποία θέτει εμπόδια στην παροχή βοήθειας προς τους άπορους συνανθρώπους μας.
Συγκεκριμένα, ο Σ.Χατζηιωάννου αφού αγόρασε ένα κτίριο στον Κεραμεικό στο κέντρο της αθηναϊκής εξαθλίωσης και πείνας, το ανακαινίζει και σκοπεύει να το αξιοποιήσει προσφέροντας 1.200 δωρεάν γεύματα καθημερινά σε ταλαιπωρημένους και ταπεινωμένους από την κρίση πολίτες.
Όμως, όπως δημοσιεύει σήμερα το «Πρώτο Θέμα», οι καλές προθέσεις σκόνταψαν στο ΙΚΑ και άλλους κρατικούς φορείς: Ο Στέλιος Χατζηιωάννου, ο δημιουργός ενός παγκόσμιου κολοσσού, της easyGroup, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τη γνωστή σε όλους αεροπορική easyJet, δεν έχει δραστηριότητα επί ελληνικού εδάφους, άρα ούτε δοσοληψίες με το κράτος.

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ

Ουκρανία: Αν ξεσπάσει πόλεμος θα είναι μεγάλος! Οι δυνάμεις του NATO και η ελληνική εμπλοκή

ουκρανία-αν-ξεσπάσει-πόλεμος-θα-είναι-μεγάλος Οι εικόνες φρίκης από την Ουκρανία προκαλούν πόνο αλλά και πολύ έντονη ανησυχία σ΄ όλο τον πλανήτη. Πόνο γιατί αποδεικνύεται δυστυχώς για μια ακόμη φορά ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής εκμηδενίζεται όταν οι ανόητοι εθνικισμοί επικρατούν της λογικής. Και ανησυχία , γιατί είναι προφανές ότι αν η “λύση” των όπλων προκριθεί θα έχουμε να κάνουμε με μια ένοπλη σύγκρουση της Δυσης και του NATO με την Ρωσία του Πούτιν. Η Ουκρανία από μόνη της δεν μπορεί ούτε στα χαρτιά να σταθεί απέναντι στην Μόσχα.
ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ 

ΗΜΕΡΑ..ΣΤΟ ΤΑΚΑ-ΤΑΚΑ!


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

στο
τακα-τακα!


Διαλέξτε 

την πληροφόρηση
που χρειάζεστε 

KANTE
KLIK ΣΤΑ 

ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ
ΝΕΩΝ




Κόσμος
Ελλάδα
Επιχειρήσεις
Ψυχαγωγία
Αθλητικά
Επιστήμη 

και τεχνολογία
Πολιτική
Άλλες
κυριότερες
 ειδ...







ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΣΑΣ… ΚΑΙ

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!



Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΣΑΤΙΡΙΖΕΙ ΤΗΝ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ-
ΕΝΑ..ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ



ΑΣΤΟΧΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΞΑ





Τους έπιασε ο λόξυγκας και του μυαλού η λόξα
κι’ αφού αυτοχρηστίκανε  πως είναι δημοκράτες,
είπαν, στα συνταγματικά, ανήκουν της βουλής τα τόξα.
Υπάρχουν όμως χρώματα που τάχουν τρομοκράτες !

Μα δεν σκεφτήκαν ασφαλώς τα πρασινο-γαλάζια
των δυο κομμάτων χρώματα που κυβερνούν τον τόπο,
ότι η ώρα έφτασε να μάσουν τα μπαγάζια,
όπου και θα ξεκουμπιστούν με κάθε είδους τρόπο !

Κι’ αντί να δουν τον ουρανό πάντα μετά την μπόρα,
να δούνε τα πολύχρωμα τα ουράνια εκείνα τόξα,
αυτοί τόξα αρπάξανε, βέλη ρίχνουν στη χώρα
πιστεύοντας πως θάχουνε την αιωνία δόξα !

Τα βέλη όμως πούχανε στην τρύπια τους φαρέτρα
δεν πήγανε πολύ μακριά, το στόχο τους δε βρήκανε,
και ο καυγάς που στήσανε ήταν για την καρέκλα
την τόσο αναπαυτική,  κάτσαν και κοιμηθήκανε !

Χ.Χ.
ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟ-FUNNY
(ΠΟΙΗΤΗ ΑΛΜΠΑΝΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: