Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΒΡΕ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ...ΑΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ

ΤΡΑΓΙΚΟ. Mας αφελληνίζουν κανονικά. 112.000 οι θάνατοι, 94.100 οι γεννήσεις. ΜΕΙΟΝ 17.900 Έλληνες


plithismos_200728244Στα 10,992 εκατομμύρια μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας την 1η Ιανουαρίου 2014 σε σχέση με τα 11,062 εκατομμύρια που ήταν ο πληθυσμός την αντίστοιχη περίοδο του 2013, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας, τον τελευταίο χρόνο οι γεννήσεις στη χώρα μας ανήλθαν σε 94.100, οι θάνατοι σε 112.100, δηλαδή η «καθαρή» μείωση του πληθυσμού ήταν 17.900, ενώ και η μετανάστευση προς την Ελλάδα μειώθηκε κατά 52.000 πολίτες.
Παράλληλα, η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία και τη Γερμανία εμφανίζουν από τα πιο χαμηλά ποσοστά σε γεννήσεις στους «28» (από 8,5%ο) με πρώτη τη Ρουμανία (8,8%ο) ενώ τα υψηλότερα ποσοστά εμφανίζουν η Ιρλανδία (15%ο) και η Γαλλία (12,3%ο.)
Στην ΕΕ τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων παρατηρούνται στη Βουλγαρία (14,4%ο) και τη Λετονία (14,3%ο) και τα χαμηλότερα στην Κύπρο (6,%) και την Ιρλανδία (6,5%ο)
O πληθυσμός της ΕΕ από 505, 6 εκατ. την 1η Ιανουαρίου 2013 αυξήθηκε στα 507,4 εκατ. την 1η Ιανουαρίου 2014 καθώς οι γεννήσεις ανήλθαν σε 5.075.000 και θάνατοι σε 4.999.200 ενώ η μετανάστευση αυξήθηκε κατά 653.100 πολίτες. (ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ)
Από 29 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου

Μελωδίες του Χατζιδάκι, ύμνοι και «διαμάντια» της Ψαλτικής τέχνης θα κατακλύσουν την Πάτμο

Μελωδίες του Χατζιδάκι, ύμνοι και «διαμάντια» της Ψαλτικής τέχνης θα κατακλύσουν την Πάτμο

Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, επιστρέφει τον Αύγουστο και παρουσιάζει  εκδηλώσεις, έξω από τον Ιερό χώρο του Σπηλαίου, εκεί όπου ο Ευαγγελιστής Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψή

Με μία αξιοπρόσεκτη πορεία το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, πραγματοποιείται για 14η χρονιά, από την Παρασκευή 29 Αυγούστου έως την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014, έξω από τον Ιερό χώρο του Σπηλαίου, εκεί που ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, έγραψε την Αποκάλυψη.

Στο φετινό πρόγραμα συναντάμε ένα διπλό μουσικό αφιέρωμα: με αφορμή τα 400 χρόνια από τον θάνατο του Ελ Γκρέκο και τα 20 χρόνια από τον θάνατο του  Μάνου Χατζιδάκι. Οι συναυλίες  συνοδεύονται από προβολές εικόνων από τα έργα του Ελ Γκρέκο και στιγμιότυπα από τη ζωή του Μάνου. Συμμετέχουν η Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου με μαέστρο τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ, Άλκη Μπαλτά.

Η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας, με μαέστρο την Χριστίνα Καλλιαρίδου θα παρουσιάσει παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια από όλο τον κόσμο βασισμένα στην θρησκευτική παράδοση. Θα ακουστούν ύμνοι από το σύγχρονο ρεπερτόριο της Ψαλτικής Τέχνης με έμφαση στην κρητική και κωνσταντινουπολίτικη ψαλτική παράδοση. Συμμετέχει η  Χορωδία του Σωματείου Ιεροψαλτών Ηρακλείου Κρήτης. 

ΣΤΗ ΦΑΚΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΓΙΑΤΥΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ!

Βορίδης: Συγχαίρω τον πολίτη-ασθενή που κατήγγειλε το γιατρό με το «φακελάκι»

Μάκης Βορίδης

«Θα ήθελα να αποτελέσει αυτός ο πολίτης παράδειγμα για όλους τους πολίτες που τυχόν υφίστανται τέτοιου είδους έκνομες συμπεριφορές» τόνισε ο υπουργός Υγείας

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά τη δίωξη για κακούργημα στο γιατρό του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», ο οποίος φέρεται να ζήτησε «φακελάκι».

Τη πρώτη του νύχτα στο κελί πέρασε χθες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. 
Πρώτη νύχτα στο κελί για τον Κασιδιάρη

Ο βίαιος χαρακτήρας του αλλά και το ότι φέρεται να είχε μετατρέψει τα δύο κυνηγετικά όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του σε πυροβόλα, αποτελούν σύμφωνα με πληροφορίες τους δυο βασικούς «πυλώνες» του 24σελιδου σκεπτικού ανακριτριών και εισαγγελέα βάση του οποίου ο Ηλίας Κασιδιάρης πήρε - μετά την απολογία του για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής – την άγουσα για τις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος ως ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ....ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΙ

Ζάκυνθος: Στα... πόδια του εμίρη του Κατάρ 15.000 στρέμματα στο «Ν�υάγιο»

«Ναυάγιο»

Θα είναι αυτός που θα αγοράσει την έκταση από ζακυνθινή οικογένεια; - Ο πωλητής της επίμαχης έκτασης είναι ο τελευταίος απόγονος μιας παλιάς οικογένειας ευγενών του νησιού με τίτλους από το 17ο αιώνα - Τι θέση παίρνει ο Μητροπολίτης Δωδώνης και πρώην Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος 

Η μεταβίβαση μιας μεγάλης έκτασης 15 χιλιάδων στρεμμάτων, στα ορεινά της Ζακύνθου, από τους απογόνους μια παλιάς ζακυνθινής οικογένειας, σε μια εταιρεία η οποία φέρεται να σχετίζεται με τις αγοραπωλησίες του Εμίρη του Κατάρ έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: