Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010


O Δήμαρχος Γιαννακόπουλος, ο οποίος και βεβαίωσε την εγκυρότητα της είδησης. Παρ'όλα αυτά ο δημοσιογράφος τιμωρήθηκε

ΞΕΦΤΙΛΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΓΙΑ  ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ!!!  

Κείμενο της 10.10.2008
«Έπρεπε να εξετάσει την βασιμότητα της δήλωσης και μετά να την δημοσιεύσει» ήταν το σκεπτικό της καταδικαστικής απόφασης!!! Αυτή είναι η Ελληνική Δικαιοσύνη απέναντι στους δημοσιογράφους!!! Με κριτήρια Ιεράς Εξέτασης, δικαστές απαίδευτοι σε θέματα τύπου, βγάζουν αποφάσεις εξωφρενικές καταδικάζοντας δημοσιογράφους οι οποίοι δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να καταγράφουν γεγονότα και δηλώσεις.

Χθες 10 Οκτωβρίου, το Τριμελές Εφετείο εξέταζε την υπόθεση  του δημοσιογράφου Χάρη Κουγιουμτζόπουλου, εκδότη της Τοπικής Εφημερίδας «30 Μέρες»,
O δημοσιογράφος-εκδότης Χάρης Κουγιουμτζόπουλος. Τιμωρήθηκε γιατί...δημοσίευσε ένα γεγονός!

ο οποίος πρωτοδίκως είχε τιμωρηθεί με 7 μήνες φυλακή!!! Ο λόγος; Στο επίμαχό δημοσίευμά του είχε αναφέρει ότι ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Αντώνης Σιδέρης είχε προσλάβει με κομματικά κριτήρια ως σύμβουλό του τον Χρήστο Ζαχόπουλο (τον γνωστό από το σκάνδαλο). Μάλιστα η δήλωση περί πρόσληψης «Ζαχόπουλου με κομματικά κριτήρια» ανήκε στον νυν Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Γιαννακόπουλο.

Ως όφειλε, ο δημοσιογράφος, κατέγραψε και δημοσίευσε την δημόσια δήλωση Γιαννακόπουλου περί «κομματικών κριτηρίων της πρόσληψης Ζαχόπουλου από τον Αντώνη Σιδέρη». Στο δικαστήριο παρών ήταν και ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Β. Γιαννακόπουλος, ο οποίος και βεβαίωσε το γεγονός ότι δήλωσε δημόσια ότι «ο Αντώνης Σιδέρης προσέλαβε με κομματικά κριτήρια τον Χρήστο Ζαχόπουλο».


Ο εισαγγελέας της δίκης, ο οποίος συμπτωματικώς ήταν ο κ. Μπάγιας, Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων, πρότεινε την αθώωση του κατηγορουμένου, λέγοντας ότι ο ρόλος του δημοσιογράφου είναι να δημοσιεύει γεγονότα, διαφορετικά θα πρέπει να τον καταργήσουμε αν δεν δημοσιεύει τις δημόσιες δηλώσεις.

Το σκεπτικό όμως του Προέδρου του Δικαστηρίου, αλλά και της καταδικαστικής απόφασης (2 μηνών) σε βάρος του δημοσιογράφου Χάρη Κουγιουμτζόπουλου, ήταν ότι ναι μεν ο δημοσιογράφος κατέγραψε δημόσιες δηλώσεις, θα έπρεπε όμως πρώτα να εξετάσει αν ήταν αυτές αληθείς, (αν δηλαδή ο Αντώνης Σιδέρης προσέλαβε πράγματι με κομματικά κριτήρια τον Ζαχόπουλο) και μετά να την δημοσιεύσει!!!

Μιλάμε για το αποκορύφωμα της βλακείας!!!

Ο καταδικασθείς δημοσιογράφος στην απολογία του υπήρξε σαφής: «Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ο Πρωθυπουργός είναι «νονός». Αυτή την δημόσια δήλωση ή οποιαδήποτε  άλλη γίνεται από πολιτικό σε βάρος άλλου πολιτικού, δεν θα πρέπει ο δημοσιογράφος να την δημοσιεύει, αλλά πρώτα να εξετάζει αν είναι αληθινή η κατηγορία. Και δεν θα σέρνεται για παράδειγμα ο Τσίπρας στο δικαστήριο για την δήλωση που έκανε, αλλά ο δημοσιογράφος που την δημοσίευσε» (!!!).

Αυτό ακριβώς αποφάσισε το Δικαστήριο: Να καταδικάσει δημοσιογράφο, επειδή δεν διερεύνησε αν ήταν αληθής δημόσια δήλωση!!!

Και ο μηνυτής Αντώνης Σιδέρης (πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής), αντί να στραφεί δικαστικά κατά του νυν Δημάρχου, ο οποίος και δήλωσε όσα δήλωσε, εστράφη κατά του δημοσιογράφου, ο οποίος δεν έκανε τίποτε άλλο από αυτό που επιβάλλει το καθήκον του: Να καταγράψει το γεγονός.

ΖΗΤΑΕΙ 200.000 € Ο ΣΙΔΕΡΗΣ ΜΕ ΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

Ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Αντώνης Σιδέρης, που ...καταδίκασε με την κολοβή αυτή απόφαση , με 2 μήνες φυλακ΄τον δημοσιογράφοΜετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου σε βάρος του δημοσιογράφου (2 μήνες), πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Αντώνης Σιδέρης καταθέτει άμεσα αγωγή κατά του καταδικασθέντος Χάρη Κουγιουμτζόπουλου, ζητώντας ως αποζημίωση για ηθική βλάβη το ποσό των 200.000 €!!!

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο δημοσιογράφος θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο κι ενδεχομένως στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, προκειμένου να διατρανώσει την πασιφανή (εκτός Ελληνικών Δικαστηρίων) αθωότητά του.
ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι αδιανόητο άσχετοι, πανάσχετοι σε θέματα Τύπου δικαστές, να δικάζουν τέτοιες υποθέσεις. Ο Τύπος σήμερα ευρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ψύλλου πήδημα. Επειδή του την …βίδωσε κάποιου να κάνει μήνυση ή αγωγή, βάζει στο σκαμνί τον δημοσιογράφο κι επιτυγχάνει με τέτοιες …κουφές αποφάσεις την καταδίκη του.

Είναι αναγκαίο να συσταθεί ειδικά για θέματα Τύπου Δικαστήριο, το οποίο και θα αποτελείται από ειδικά εκπαιδευμένους Δικαστικούς λειτουργούς.   Είναι απαράδεκτο, δικαστές με νοοτροπία υπαλλήλου και απαίδευτοι, να βγάζουν τέτοιες αποφάσεις, τύπου Ιεράς Εξέτασης, οι οποίες και ισοπεδώνουν  το θεμέλιο λίθο της δημοσιογραφίας: Την Ελευθεροτυπία.  

Τέτοιες κατάπτυστες δικαστικές αποφάσεις μας διασύρουν και στο εξωτερικό!


ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ 16.3.2009


ΠΑΕΙ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ...

EINAI ΠΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡIΟΥ...
Ο ΑΘΛΙΟΣ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ... καλέ ο Νικολάκης... που κάνει και το συγγραφέα!-ΣΚΑΤΑ!
 Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Δημητρίου..... αυτή τη στιγμή είναι κρατούμενος... ως φυγόποινος.. σε αστυνομικό Τμήμα! Τον συνέλαβαν τα αστυνόμια της πλάκας! Ο δημοσιογράφος δεν πληρώνει ένα  ποσό που του επιδίκασε το Δικαστήριο για ένα δημοσίευμα που έγινε  στην εφημερίδα ΑΠΟΦΑΣΗ. . Και δήλωσε ... πως θα πάει στον Κορυδαλλό!
Σημείωση δική μας.  Προφανώς ο Μιχάλης δεν έγραψε το επίμαχο κείμενο, έλαχε όμως να είναι ο ίδιος ο ΑΠΟΛΥΤΑ υπεύθυνος της εφημερίδας!... που όμως έκλεισε!
 Η υπόθεση τελεσιδίκησε το 2007! Του επέβαλαν πρόστιμο 30.000 ΕΥΡΩ ...με όλα τα συμπαρομαρτούντα... για δυσφήμιση του ανύπαρκτου Νίκου Παπανδρέου -αδελφού του Γιώργη-..(που πλασάρεται και ως ...συγγραφέας! Χριστέ και κύριε! Ο από το... πουθενά Νικολάκης!) ... διότι λέει  πως στην εφημερίδα ΑΠΟΦΑΣΗ δημοσιεύτηκε κείμενο θεικτικό  για την πάρτη του... Πως δηλαδή αυτός ανύπαρκτος παντάπασι Νικολάκης Παπανδρέου, είχε σεξουαλικές  σχέσεις με την αξιότιμη κυρία Δαμανάκη...του Συνασπισμού κ.λ.π...
Εν τάξει ...η μανδάμ το βαράει κι αυτό είναι γνωστόν... αλλά δεν διαμαρτυρήθηκε αυτή ...αλλά ο Νικολάκης!..ότι δηλαδή δεν ...πηδάει τη Δαμανάκη... Μπορεί, αλλά...
Αυτός ο μπαγασάκος... δεν διαμαρτυρήθηκε οταν .. ο τσουτσουνοπαίκτης πατερούλης του πηδούσε τη Δήμητρα , την κατά τα άλλα αξιότιμο κ. Λιάνη κι έφτυνε τη μάνα του. Μαργαρίτα!
Καλά ο Νικολάκης... που το παίζει και συγγραφέας... μπορούσε να πάει με κάποια γραία, ως η Δαμανάκη; 
΄Ολα πιθανά... Ου γαρ οίδε τι ποιεί ...η τσοτσουνοπαικτική!  Αυτός είναι ο Νικολάκης... που δεν είναι ...γκόμενος της Μαρίας Δαμανάκη, !Εν τάξει ρε Νικολάκη... είσαι απόγονος ενός τσουτσουνοπαίκτη, μακάρι εσύ ως σκεπτόμενος να μην κουβαλάς τέτοια κληρονομιά... αλλά να στέλνεις δημοσιογράφους στα δικαστήρια... πάει πολύ μωρέ!
Ο Μιχάλης Δημητρίου, λαμπρός δημοσιογράφος στο πάλαι ποτέ... κι εν συνεχεία διαπλεχθείς με την εξουσία ( Κατέστη υπεύθυνος Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, και σήμερα είναι διευθυντής του Γραφείου Τύπου του κ. Χατζηγάκη..
Συνελήφθη διότι από το 2007 είχε μια καταδικαστική απόφαση.
Φυσικά κουβαλήθηκε στο αστυνομικό τμήμα: Λήψη δακτυλικών αποτυτπωμάτων, χειροπέδες, κουβάλημα στο ευαγές ίδρυμα της ΓΑΔΑ, φωτογράφιση ... Σεσημασμένος γάρ. 
Το χαιρόμαστε! Θα χαρούμε ακόμη περισσότερο, αν επιμείνει στην απόφασή του να πάει στον Κορυδαλλον....
Η Τράπεζα Τύπου δίνει μια άγρια μάχη κατά της δίωξης των δημοσιογράφων. Δεν μπορεί ο κάθε παλιοκερατάς, τύπου Νικολάκη Παπανδρέου να βάλλει κατά δημοσιογράφου. Το Παπανδρεϊκο αυτό τζουτζέκι... το έπραξε... Τι είπατε ότι κάνει και τον συγγραφέα; Σκατά συγγραφέας είναι! Τέλος πάντων. Οι ορίτζηναλ συγγραφείς ρε δεν μηνύουν δημοσιογράφους! Αλήθεια ποιο βιοποριστικό επάγγελμα κάνει αυτός ο απόσπορος του Ανδρέα Παπανδρέου;
Αν το βρείτε ειδοποιείστε μας!
Πάμε πιο κάτω:
 Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ... αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ...το ικρίωμα... Ο Νικολάκης του την είχε στημένη... δούλεψε ο άθλιος αυτός, γιός του Ανδρέα Παπανδρέου,  να συλληφθεί ο Δημητρίου, μια και από το 2007... δεν σενελαμβάνετο! 
Μέγα κατόρθωμα... 
Δείτε και την αντιδιαστολή:  Ο ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ, συνεργάτης της ιστοσελίδας αυτής σημαίνων,είχε την ίδια περιπέτεια με τον Δημητρίου:
**Φυγοποινούσε επί 8-10 χρόνια. (ΡΕΚΟΡ) Κανείς δεν τον έπιανε, αν και κυκλοφορούσε μέσα στα πόδια της αστυνομίας... Η ανθρώπινη αστυνομία μας...-κι ας λένε κάποιοι αριστεροί τις μαλακίες τους.. δεν ήθελε να τον συλλάβει... διότι απλά ήξερε πως δεν είναι ο δημοσιογράφος κακκοποιό στοιχείο- 
 Διώκτης του Υπουργός και η συμμορία του. Κάποια στιγμή έπαισε καρφωτή και τον πιάσανε. ..νεότεροι χαζοβιόληδες αστυνομικοί... ( που τελικά κατέθεσαν τη συγνώμη τους...)   Στην πλάτη του έσερνε 15 χρόνια φυλάκα!
Δήλωσε ότι πάω στον Κορυδαλλο και δεν πληρώνω δραχμή. ... όπως ακριβώς λέει και ο Μιχάλης Δημητρίου!
**Πλην όμως είχε ...αφρονα τέκνα...ο Βραχιολίδης, που έσπευσαν αμέσως να εξαγοράσουν τις ποινές... Τα έβρισε για την πράξη τους... αλλά όμως τιμά την ενέργεια τους! Κάπως έτσι ο Βραχιολίδης δεν πήγε  στον Κορυδαλλό! Χάρις στα τέκνα του... Τσοντάρανε ΟΛΟΙ τους μαζί με τη μάνα τους!
**Ο Δημητρίου, όπως και ο Βραχιολίδης δεν πατούσαν σε τέτοιες δίκες κατά του Τύπου. ΄Ετσι αμφότεροι καταδικάστηκαν ...ΕΡΗΜΗΝ! 
ΟΔΗΓΙΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ:  Εσείς οι διωκόμενοι δημοσιογράφοι, μην πατάτε σε καμιά δίκη που σας κάνουν! Μην πάτε!... Μετά απλά παρακολουθείστε την εξέλιξη των ηλιθίων αποφάσεων(όπως το λέμε) δικαστών!
Προσέξτε: Αν απουσιάζεις από τη δίκη ..ο ηλίθιος κωλοδικαστής... Βγάζει καταδικαστική απόφαση, ενώ έχει τη δυνατότητα να εκτιμήσει τα στοιχεία κατά συνείδηση κι αντικειμενικά... Ο μαλάκας δεν το κάνει και σταθερά στην απουσία των κατηγορουμένων βγάζει  αποφάσεις ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ  σε βάρος των απουσιαζόντων... ERHMHN Τέτοια η ταρίφα τους!
**ΜΙΧΑΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ... στάσου στην απόφασή σου. " ΔΕΝ ΠΛΗΡΏΝΕΙΣ ΔΡΑΧΜΗ ...σε αυτόν τον αχαμνό, φαιδρό, Νικολάκη Παπανδρέου... Ναι στη αποφασή σου να μείνεις σε φυλακή.....
Επικοινώνησε με τον Βραχιολίδη... κάτι παραπάνω ξέρει... (info@press-bank.gr)
Yπενθύμιση... Ο δημοσιογραφικός κόσμος... βλαξ εκ συνηθείας... την περίπτωση της συλληψης του κ. Δημητρίου... γενικώς την αποσιωπά! Αυτή είναι η ξεφτίλα της δημοσιογραφίας!... Από το 1993 ο Βραχιολίδης τα έβγαλε όλα στη φόρα... Αλλά οι καραγκιόζηδες του Τύπου... ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ  ακόμη να κάνουν την πάπια! Ως που θα τραβήξει ΡΕ κουτεντέδες δημοσιογράφοι  το παραμύθι αυτο;


κείμενο της  22.03.2009

ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;
Άντε μετά να δει χαΐρι με τέτοιους δικαστές!!!
ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΚΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΙΣΜΑΤΟΣ, ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΣΧΕΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ!

Αν η Δικαιοσύνη στηρίζεται σε τέτοιους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι όχι απλά κάνουν αγγαρεία, αλλά συντάσσουν έγγραφα λες και τα αντιγράφουν από το κομπιούτερ, ε τότε τι να πεις; Και να τα αντέγραφαν σωστά, τότε να πάει στο διάολο, όμως εδώ έχουμε και περίπτωση εισαγγελέα που αντέγραψε από κομπιούτερ –προφανώς- άλλη υπόθεση αντί άλλης, με αποτέλεσμα να τα κάνει μαντάρα και να στείλει αδίκως στο εδώλιο κατηγορούμενο!!!
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Ο κατηγορούμενος, θεωρώντας διάτρητο το κλητήριο θέσπισμα που του απέστειλε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών, το προσέβαλε εντός 5 ημερών, σύμφωνα με τον Ν. 322 του ΚΠΔ.
Αράδιασε νόμους επί νόμων και κανονισμών δημάρχων, προκειμένου να αποδείξει ότι οι κατηγορίες που το απέδιδε η Εισαγγελέας  πως ο «δήμαρχος ουδεμία σχέση έχει με την παράνομη στάθμευση σκάφους σε δημοτική πρασιά», δεν ευσταθούν.
Οι Νόμοι, ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων αλλά και πρόγραμμα που εκδίδουν οι Δήμοι με τους ισχύοντες κανονισμούς, όλα αυτά μαζί ορίζουν σαφώς ότι ο εκάστοτε δήμαρχος είναι αρμόδιος - υπεύθυνος για την ευταξία του δήμου, για την παράνομη στάθμευση  σε κοινόχρηστες πρασιές κ.λ.π. Γι’ αυτό υπάρχει και η Δημοτική Αστυνομία της οποίας προίσταται ο εκάστοτε δήμαρχος!
Ο κατηγορούμενος λοιπόν προσέφυγε κατά του κλητηρίου θεσπίσματος και ο αρμόδιος αντεισαγγελέας Εφετών κ. Παναγιώτης Αθανασίου, κλήθηκε να αποφανθεί εντός 5ημερών (παραβίασε και την εκ του νόμου προθεσμία), επί της προσφυγής του κατηγορουμένου.
Το πόρισμά του ήταν αρνητικό, αλλά ξέρετε γιατί;
Ο κ. Αθανασίου αποφάνθηκε ότι επειδή αποδίδονταν στον κατηγορούμενο οι κατηγορίες της «ψευδούς καταμήνυσης», της «ψευδορκίας» και της «εξύβρισης», απορριπτόταν η προσφυγή του!!!

     
Αυτό το παντελώς αναξιόπιστο, άσχετο, συρραμμένο από άσχετες προς το κατηγορητήριο κατηγορίες, υπογράφει ο αντεισαγγελέας κ. Αθανασίου. Απ'όσο γνωρίζουμε, ο ίδιος κύριος βγαίνει και στην τηλεόραση, εμφανιζόμενος ως ...έγκυρος και αδέκαστος!
ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ: Ο αξιότιμος κ. Αντεισαγγελέας αντέγραψε την αποδοθείσα κατηγορία όπως αυτή υπήρχε στο κλητήριο θέσπισμα, αλλά στο πόρισμά του απέδωσε στον κατηγορούμενο κατηγορίες άσχετες με το κατηγορητήριο, λες και επρόκειτο για άλλον κατηγορούμενο!
Θυμίζουμε ότι ο κατηγορούμενος δεν ορκίζεται, παρά μόνον ο μάρτυρας. Και βεβαίως ο κατηγορούμενος δεν είναι δυνατόν να κάνει ψευδή καταμήνυση γιατί είναι μηνυόμενος!!!!
Αυτοί είναι οι εισαγγελείς οι οποίοι και αποδίδουν δικαιοσύνη; Αυτοί πληρώνονται από τον Ελληνικό λαό για να συντάσσουν τέτοια πορίσματα; Και την καθαρίστρια της Εισαγγελίας να έβαζες, καλύτερα θα τα κατάφερνε!
Και ο κ. Αθανασίου θα έχει ήσυχη την συνείδησή του! Έστειλε με το ηλίθιο κι αναξιόπιστο πόρισμά του, έναν κατηγορούμενο στο εδώλιο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: