Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΜΑΣ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣΙΑ...

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και το φεστιβάλ ναρκωτικών

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως γνήσιο συστημικό κόμμα, προωθεί την ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών, στα χνάρια του Τζέφρυ Παπανδρέου με στόχο την μόνιμη νάρκωση και αδράνεια της ελληνικής νεολαίας απέναντι στα μνημονιακά του σχέδια.
Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ!

1) «Δελτίο τύπου για την πραγματοποίηση εκδήλωσης βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους: “Ένας πλανήτης, μια ευκαιρία”.
Τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 και ώρα 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Αίθουσα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, η εκδήλωση βράβευσης των μαθητικών ταινιών που διακρίθηκαν στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους.
Ο διαγωνισμός οργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά από το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και τη Δημόσια Τηλεόραση ΝΕΡΙΤ και απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ΄- Ε΄- Στ΄ δημοτικού), Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, δημόσιων και ιδιωτικών.
μαθητές και εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα με σκοπό να παραλάβουν τα βραβεία τους και να παρουσιάσουν τις ταινίες μικρού μήκους που δημιούργησαν.
Τις κορυφαίες διακρίσεις θα απονείμουν στους μαθητές ο Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Τάσος Κουράκης.
Χώρος εκδήλωσης: Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κεντρική αίθουσα
Ημερομηνία και ώρα εκδήλωσης: Δευτέρα 11 Μαΐου 2015, ώρα 12:00 μ.μ.


2) Περί κατάργησης των Πιστωτικών Μονάδων και άλλων μυθευμάτων
To πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία ουδόλως αγγίζει ή μεταβάλλει, πόσο μάλλον καταργεί το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς και Συσσώρευσης Πιστωτικών Μονάδων (ECTS). Απλώς ορίζει πως ο αριθμός των Διδακτικών Μονάδων που αντιστοιχεί σε ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο, ισοδυναμεί με τις Πιστωτικές Μονάδες. Άρα τα πέρι Grexit των πτυχίων των ελληνικών Πανεπιστημίων μάλλον είναι προϊόν exit από την πληροφόρηση και την καλόπιστη κριτική των εμπνευστών τους.


ΜΑΣ...ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ!


Βιομηχανοποιημένες κτηνοτροφικές μονάδες ταΐζουν υγιή ζώα με αντιβιοτικά φάρμακα, δημιουργώντας έτσι ανθεκτικά υπερμικρόβια, ικανά να μας σκοτώσουν.
Αλλά αν συσπειρωθούμε τώρα, μπορούμε να κάνουμε την ΕΕ να περάσει νόμο για να προστατεύσει τα ζώα και την υγεία μας. Υπόγραψε τώρα:
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,
Μεγάλες, βιομηχανοποιημένες κτηνοτροφικές μονάδες ταΐζουν υγιή ζώα με αντιβιοτικάφάρμακα για να παράγουν περισσότερο κρέας, γρηγορότερα και φτηνότερα. Αυτή η παράλογη και απάνθρωπη πρακτική δημιουργεί υπερμικρόβια που είναι ανθεκτικά σε αντιβιώσεις και ικανά να μας σκοτώσουν!



Αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη μειώσει κατά πολύ τη χρήση αντιβιοτικών και αυτή τη στιγμή, Υπουργοί της ΕΕ συζητούν την εφαρμογή προστατευτικού νόμου σε όλη την Ευρώπη.
Με ένα νόμο, μπορούμε να καταπολεμήσουμε την κακοποίηση των ζώων και ταυτόχρονα να προστατεύσουμε την υγεία μας. Είναι τόσο προφανές, που ακόμη και τα McDonald’s στην Αμερική είπαν ότι θα σταματήσουν να σερβίρουν κοτόπουλο που έχει εκτραφεί με ορισμένα αντιβιοτικά. Αλλά τα κτηνοτροφικά και φαρμακευτικά λόμπι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να σταματήσουν τη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Υπουργοί απ΄όλη την ΕΕ θα συναντηθούν μέσα στις επόμενες μέρες, αλλά πολλοί από αυτούς δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη τη θέση τους.
Ας συγκεντρώσουμε 1 εκατομμύριο φωνές για να απαγορευτεί η απάνθρωπη και δολοφονική κατάχρηση αντιβιοτικών στις κτηνοτροφικές μονάδες. Αν κερδίσουμε στην Ευρώπη, θα πιέσουμε και σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπόγραψε τώρα και διάδωσέ το στους πάντες:
https://secure.avaaz.org/el/antibiotics_factory_farms_el/?bXLAGfb&v=58018


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εκδώσει αυστηρές προειδοποιήσεις ότι τα υπερμικρόβια μπορεί να αχρηστεύουν τη δράση των αντιβιοτικών στην καταπολέμηση ασθενειών όπως η φυματίωση ή η πνευμονία. Μεγάλο μέρος της σύγχρονης ιατρικής βασίζεται στα αντιβιοτικά φάρμακα, από θεραπείες καρκίνου μέχρι και χειρουργεία.
Οι συνεχείς, μικρές δόσεις αντιβιοτικών δημιουργούν τις συνθήκες για την ανάπτυξη υπερμικροβίων. Και παρόλο που η απευθείας κατάχρηση απ΄τον άνθρωπο επίσης συμβάλει στην αυξανόμενη ανθεκτικότητά τους, οι ποσότητες αντιβιοτικών που χρησιμοποιούνται στην κτηνοτροφία είναι τεράστιες και δεν έχουν παρθεί επαρκή μέτρα για να μειωθούν (σε ΗΠΑ και Ευρώπη τα 2/3 των αντιβιοτικών χρησιμοποιούνται στην κτηνοτροφία!).

Η Δανία, η Σουηδία, η Νορβηγία κι η Ολλανδία έχουν δείξει πως είναι δυνατόν να παράγουμε κρέας με πολύ λιγότερα αντιβιοτικά,
αλλά το κρέας και τα υπερμικρόβια δεν γνωρίζουν σύνορα, γι’αυτό πρέπει να κινηθούμε συλλογικά.
Πολλοί ισχυρίζονται ότι πρέπει να κλείσουμε τα επικίνδυνα κτηνοτροφεία μια και καλή. Αυτή η νέα Ευρωπαϊκή νομοθεσία θα είναι ένα τεράστιο βήμα προόδου για την μεταχείριση των ζώων και την προστασία της ανθρώπινης υγείας. Αλλά ειδικοί ισχυρίζονται ότι οι Υπουργοί δεν νιώθουν αρκετή πίεση απ΄τους πολίτες – και γι’αυτό πρέπει να αναλάβουμε δράση.
Υπόγραψε το ψήφισμα και διάδωσέ το – όταν φτάσουμε το ένα εκατομμύριο υπογραφές, θα διεξάγουμε δημοσκοπήσεις και θα συνεργαστούμε με πρωτοπόρες στον τομέα χώρες για να παρουσιάσουμε τις υπογραφές μας απευθείας στην ψηφοφορία της ΕΕ:
https://secure.avaaz.org/el/antibiotics_factory_farms_el/?bXLAGfb&v=58018


Εκατομμύρια μέλη του Avaaz απ’όλο τον κόσμο έχουμε επανειλημμένα συσπειρωθεί για την προστασία των ζών, από τις φάλαινες μέχρι τα λιοντάρια. Τώρα ας ενώσουμε ξανά τις φωνές μας για να προστατεύσουμε τον ακρογωνιαίο λίθο της σύγχρονης ιατρικής και να κερδίσουμε αυτή τη μάχη για τα ζώα και για εμάς τους ίδιους.
Με ελπίδα,
Alex, Allison, Laila, Alice, Antonia, Alaphia, Ricken κι ολόκληρη η ομάδα του Avaaz
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Απειλή για τη δημόσια υγεία τα ανθεκτικά υπερμικρόβια (Nesbeast.gr)
http://www.newsbeast.gr/health/arthro/770224/apeili-gia-ti-dimosia-ugeia-ta-anthektika-upermikrovia/
Π.Ο.Υ: Σοβαρή απειλή η ανθεκτικότητα των υπερμικροβίων (Ελευθεροτυπία)
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=428323
Φόβοι για σούπερ- μικρόβια από τη χρήση αντιβιοτικών στα ζώα (Ιατροnet)
http://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/epistimi-zwi/news/30495/fovoi-gia-soyper-mikrovia-apo-ti-xrisi-a...
Φαγητό, κτηνοτροφία και αντιβιοτικά: υγειονομική πρόκληση για τον κλάδο - Food, farming and antibiotics: a health challenge for business (The Guardian)
http://www.theguardian.com/sustainable-business/food-farming-antibiotics-health-challenge-business
Φαρμακευτικά: τα φάρμακα που ταΐζουν στα ζώα και οι επειλή για τον άνθρωπο - Farmaceuticals: the drugs fed to animals and the threat posed to humans (Reuters)
http://www.reuters.com/investigates/special-report/farmaceuticals-the-drugs-fed-to-farm-animals-and-...
Γιατί η ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά πρέπει να αντιμετωπιστεί και στην κτηνοτροφία - Why antibiotic resistance must be tackled at the farm, too (EurActiv)
http://www.euractiv.com/sections/health-consumers/why-antibiotic-resistance-must-be-tackled-farm-too....
Τα KFC δέχονται πιέσεις αφού τα McDonald's απορίπτουν τα κοτόπουλα με αντιβιοτικά - KFC faces pressure after McDonald's says no antibiotics in chicken (Reuters)
http://www.reuters.com/article/2015/03/12/us-usa-antibiotics-yum-insight-idUSKBN0M80B720150312
Antibiotics - Antimicrobial Resistance Briefing (CIWF)
http://www.ciwf.org.uk/research/human-health/antibiotics-briefing-antimicrobial-resistance/

Δεν υπάρχουν σχόλια: