Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Άδωνις: Ο Τσίπρας θα υπογράψει το πρώτο του Μνημόνιο (vids):

adonis-tzitzi

Συνάντηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχαν σήμερα οι Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας χαρακτήρισε «χρήσιμη φωνή για την χώρα και την παράταξη της κεντροδεξιάς» τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ με την ατζέντα στην συζήτηση των δύο ανδρών να είναι τα ταμειακά διαθέσιμα, το ΕΣΠΑ αλλά και το μεταναστευτικό.
«Η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης. Κανένας δεν περίμενε τρεις μήνες από τις εκλογές ότι θα βρισκόμασταν σε τόσο δύσκολη θέση. Εμείς δεν μπορούμε να μην βάλουμε πλάτη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας επισημαίνοντας την υπόσχεση του Πρωθυπουργού για «μέτρο έκτακτο και προσωρινό» αναφορικά για τα ταμειακά διαθέσιμα.

Για το μεταναστευτικό ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε πως η κυβέρνηση είναι «στη λογική του βλέποντας και κάνοντας, χωρίς απολύτως κανένα σχέδιο και με μια λογική που θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και υγειονομικά για την Περιφέρεια μας, αλλά θα λειτουργήσει σε μία τελείως λάθος λογική στο ζήτημα της αποτροπής που πρέπει να υπάρχει σε κάθε είδους μεταναστευτική πολιτική κυρίως για μια χώρα που είναι πύλη εισόδου όπως η Ελλάδα».
Επανέλαβες το ομόφωνο όχι των Περιφερειών στο σχέδιο της κυβέρνησης για προσωρινή διαμονή 80–200 μεταναστών σε κάθε πόλη της Ελλάδας, σημειώνοντας πως «υπάρχουν τα κέντρα φιλοξενίας. Να ενισχυθεί το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο»


«Υπεύθυνη φωνή στην πολιτική. Έχει εκπλήξει θετικά. Η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ στην Κεντρική Μακεδονία είναι από τις πιο θετικές εκπλήξεις σε μια χώρα που έχει πέσει στην μιζέρια, που είναι μια αχτίδα αισιοδοξίας» ανέφερε από την πλευρά του ο Αδωνις Γεωργιάδης.
Για το μεταναστευτικό ανέφερε πως «όπως πάει να το διαχειριστεί η κυβέρνηση μπορεί να γίνει βόμβα για Περιφέρειες και τοπικές κοινωνίες» επισημαίνοντας την «υπευθυνότητα» από τον Περιφερειάρχη προσθέτοντας πως «η δική μου φωνή είναι στη διάθεσή του για να αναδειχθούν θέματα που θα λύσουν τα προβλήματα των πολιτών».
Στην συνέχεια ανέφερε πως οι δύο άνδρες έχουν «κοινές αγωνίες για το που πάει η χώρα». «Ελπίζουμε να κλείσει συμφωνία η κυβέρνηση που θα κρατήσει την χώρα στην ευρωπαϊκή της πορεία» σημείωσε.


Ερωτώμενος για το αν έρχεται νέο Μνημόνιο, απάντησε πως «θα έρθει και ο κ. Τσίπρας με το καλό να υπογράψει το πρώτο του μνημόνιο» (SIRMA)

Δεν υπάρχουν σχόλια: