Παρασκευή 15 Μαΐου 2015



 







 Όλα έτοιμα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Πανέτοιμος σε πλήρη και εύρυθμη λειτουργία τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο βρίσκεται ο μηχανισμός για την διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Η ηγεσία του Υπουργείου κατανοεί την δικαιολογημένη ανησυχία των μαθητών και των μαθητριών για το επίπεδο των θεμάτων. Όμως δεν πρέπει να αγνοείται το γεγονός ότι οι υποψήφιοι δεν εξετάζονται για την απόκτηση κάποιου βαθμού, αλλά διαγωνίζονται για την κατάληψη μιας θέσης προκαθορισμένου αριθμού. Άλλωστε πρέπει να εμπεδωθεί στη συνείδηση των μαθητών και των μαθητριών ότι οι εξετάσεις είναι ένας ειρηνικός αγώνας και όχι μία μάχη, όπως λανθασμένα λέγεται. Επίσης για τους μη επιτυχόντες διευκρινίζουμε ότι οι εξετάσεις δεν είναι ούτε το άλφα αλλά ούτε και το ωμέγα στο ταξίδι της ζωής.

Εν κατακλείδι, οι εξετάσεις προσφέρουν στους υποψηφίους την ευκαιρία να κατοχυρώσουν το αποτέλεσμα της μακρόχρονης και επίπονης προσπάθειας τους. Σε αυτήν την σημαντική παράμετρο συνηγορεί ότι τα θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας εξασφαλίζουν την επιτυχία αυτών που προσπάθησαν περισσότερο, χωρίς να περιορίζουν τις θέσεις των εισακτέων. Συνεπώς η απόλυτη βαθμολογία από μόνη της δεν αντανακλά επιτυχία ή μη.
Σημειώνουμε επίσης ότι σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει απολύτως κανείς λόγος για ύπαρξη άγχους.
Το Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων
μεταφέρει τις θερμές του ευχές στους υποψηφίους για καλή επιτυχία και επίτευξη των στόχων τους.
Επίσης συγχαίρει για το επίπεδο προετοιμασίας τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι εμπλέκονται στη διαδικασία των εξετάσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: