Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΠΕΣ ΤΑ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΑΣ!.. ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΚΟΥΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 300! ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΣ ΤΗ ΜΟΥΡΓΑ!

Λεβέντης: Ο Βούτσης έκανε ατιμία. Πρέπει να μιλάνε 36 για να έρθει η ώρα της Ένωσης Κεντρώων (ΒΙΝΤΕΟ) 



Απογοητευμένος δήλωσε εκ νέου ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σχετικά με την κατάσταση στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Μιλώντας στο Mega, δήλωσε ότι «είναι ένα ακροατήριο, οι δεξιοί χειροκροτούν τον δεξιό, οι αριστεροί τον αριστερό, είχα μάθει να μιλάω σε ακροατήρια που αν έλεγα κάτι σωστό το χειροκροτούσαν όλοι», είπε.

Και συνέχισε: «Έχω σιχαθεί αυτή την κατάσταση που συνάντησα, καταρχάς στις ομιλίες έκανε ο Βούτσης, θα την πω μια ατιμία. Έκανε τρεις κύκλους και τα μικρά κόμματα μετά τον τρίτο κύκλο. Δηλαδή 36 πρέπει να μιλάνε για να έρθει η ώρα της Ένωσης Κεντρώων. Ενώ πρώτα μπορούσες να παρέμβεις και στην αρχή».
Έκανε μάλιστα λόγο και για υποκρισία του προέδρου της Βουλής σχετικά με ενδεχόμενες περικοπές στους μισθούς των βουλευτών στεκόμενος στον ισχυρισμό ότι με τους συμβούλους που δικαιούται κάθε βουλευτής το κόστος που του αναλογεί τριπλασιάζεται: «Θα πάει ο Βούτσης να κόψει 10% από το μισθό του βουλευτή, στα 3.500 που είναι ο βασικός δηλαδή να κόψει 300 ευρώ και αφήνει τα 22.000, δεν είναι υποκρισία; Να το αφήσω εγώ ο Λεβέντης έτσι;».
Το τελευταίο δίωρο, υπογράμμισε, μίλαγαν όλοι οι υπουργοί. «Εάν αντιλαμβάνονται έτσι τη δημόσια ζωή είναι χειρότεροι και από τη χούντα», τόνισε. Επίσης έκανε εκτενή αναφορά για την χρήση των συμβούλων από τα κόμματα της Βουλής, λέγοντας πως κάθε βουλευτής έχει πέντε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές επί 5, συν 300 για το κόμμα, είναι 1.100 ένα κόμμα, άλλοι 900 τόσοι η ΝΔ, είναι σοβαρά πράγματα που δεν ξέρω αν τα ξέρουν οι Ευρωπαίοι», συμπλήρωσε. Αναγνώρισε πως «αν είχε ένα κόμμα από 20 άτομα στα κεντρικά του γραφεία, αυτό είναι δικαιολογημένο, μέχρι εκεί» αλλά «1.100 για να γνωμοδοτούν είναι υπερβολή».
«Είμαι σίγουρος ότι του ΣΥΡΙΖΑ οι οπαδοί δεν γνωρίζουν ότι έχουν 1.100 συμβούλους. Περίμενα μια Βουλή που να λειτουργεί, να μπορώ να απευθυνθώ στον Τσίπρα για το ένα για το άλλο, μιλάει ο καθένας τον μονόλογό του και μετά περνάνε άλλοι 30 να έρθει η ώρα, έχει ξεθυμάνει αυτό που θέλω να πω και δεν έχει νόημα και να το πω», ήταν η χαρακτηριστική του τοποθέτηση.
Σχετικά με το εάν ο ίδιος όμως και το κόμμα του θα κάνει χρήση των συμβούλων είπε: «Η πρώτη σκέψη ήταν να γίνω ιεραπόστολος του συστήματος παραιτούμενος αλλά επειδή τους βλέπω ότι είναι αναίσθητοι, ατάραχοι και γελάνε όταν ακούν τέτοια πράγματα, θεωρούν δεδομένο ότι έχουμε το λαό και του πίνουμε το αίμα, δεν έχει νόημα και να πάρω ή να μην πάρω».
Για τον πρωθυπουργό είπε πως τον «χαιρέτισε με καλοσύνη, μιλήσαμε για τον πατέρα του, σε προσωπικό επίπεδο καλό αλλά είναι παιδί του συστήματος».
Είπε ωστόσο πως είναι «στο χέρι του Τσίπρα είναι να συνεργαστούμε» και πως «δεν είναι δύσκολα, οι τέσσερις συντάξεις να γίνουν μια, να μην υπάρχουν αργόμισθοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: