Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΎΠΟΛΗ ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ -ΠΟΥ ΤΆΧΑ ΜΟΥ ΣΤΡΊΜΩΞΕ ΤΟΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ -σε συνέντευξη-ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΗΡΞΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΕΙΡΟΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. δΕΊΤΕ ΤΙ ΛΈΕΙ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ:


ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ! Ο ΚΟΥΙΚ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ΣΤΟΝ ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ!

Πολύς ντόρος για το τίποτε και άδικη επίθεση δέχτηκε ο Τέρενς Κουίκ, με αφορμή τις ερωτήσεις που του τέθηκαν από δημοσιογράφο της Θράκης για θέματα της ΕΥΠ, τις οποίες και δεν απάντησε. Βέβαια, από την πλευρά του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στηλίτευσε τον....

δημοσιογράφο για τις ερωτήσεις που του έκανε, ενέργεια αδόκιμη μεν, αλλά είναι βέβαιον ότι άσκησε τη δριμεία αυτή κριτική επειδή ακριβώς και ο ίδιος είναι εμπειρότατος και επί πολλές δεκαετίες δημοσιογράφος. Γνώριζε δηλαδή ο Τέρενς Κουίκ ότι σε μια ευαίσθητη περιοχή, την πιο ευαίσθητη, με τους Τούρκους να καραδοκούν ανά πάσα στιγμή και με το αυτί τους προτεταμένο για να εκμεταλλευτούν το παραμικρό, δεν μπορεί να γίνονται ερωτήσεις που εισχωρούν στο υπογάστριο της ΕΥΠ. Είναι δυνατόν ο αρμόδιος υφυπουργός να βγάλει στο… κλαρί ευαίσθητα στοιχεία που αφορούν την ΕΥΠ; ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΛΙΚ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΥΠΟΥ:
Η 1η ερώτηση του δημοσιογράφου ήταν η εξής:   
«Στο γραφείο εξωτερικών υποθέσεων (με έδρα την Ξάνθη) τοποθετήθηκε σε θέση ευθύνης, ότι η Θράκη αποτελεί  μέγα ζήτημα ιστορικής και γεωπολιτικής σημασίας ο οποίος ανήκει στο τμήμα Ασίας και Ωκεανίας. Ήταν πρόξενος στο Τορόντο.  Προφανώς και δεν γνωρίζω πόσο ικανός ή όχι μπορεί να είναι. Γνωρίζω όμως, όπως και εσείς και οι συνάδελφοί μου, ότι η Θράκη αποτελεί  μέγα ζήτημα ιστορικής και γεωπολιτικής σημασίας και κανένα από τα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματά της, δεν μοιάζει έστω και ελάχιστα με αυτά του Τορόντο ή όσα επιχειρούνται στο τμήμα, από το οποίο προέρχεται.
Ποιά είναι η δική σας εκτίμηση αναφορικά με αυτό και με ποιά κριτήρια διασφαλίζεται η ορθότητα, με την οποία ο συγκεκριμένος διπλωματικός υπάλληλος θα διαχειριστεί, τα όποια κρίσιμα εθνικά ζητήματα που άπτονται της ευθύνης του… σε περιοχή υψηλού κινδύνου;».
Μόνος του ο δημοσιογράφος  με την ερώτησή του παραδέχεται ότι «η Θράκη αποτελεί μέγα ζήτημα ιστορικής και γεωπολιτικής σημασίας» και ουσιαστικά θέτει θέμα ανικανότητας του διπλωματικού υπαλλήλου να διαχειριστεί ζητήματα «υψηλού κινδύνου» που υπάρχουν στη Θράκη, επειδή «ανήκει στο τμήμα Ασίας και Ωκεανίας και ήταν πρόξενος στο Τορόντο»! Η ερώτηση από μόνη της εισβάλλει στο υπογάστριο της ΕΥΠ αμφισβητώντας την διαχειριστική ικανότητα/ετοιμότητα της ΕΥΠ. Είναι παντελώς αόριστη, ασαφής και στοχεύει ευθέως στην αμφισβήτηση της ΕΥΠ, λίγα μέτρα από τους Τούρκους!
Ο Κουίκ δεν απάντησε και καλώς έκανε.
Η 2η ερώτηση του δημοσιογράφου:  «Σήμερα, δια μέσω του τύπου θα προκύψουν ερωτήματα που χρίζουν απάντησης…
Και κάποια μεταξύ αυτών, τόσο από τον κύριο Καμμένο όσο και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Αξιοποιώντας λοιπόν την ευκαιρία να συνομιλώ μαζί σας και επειδή έχω πληροφόρηση από την ίδια πηγή που προκάλεσε, την έντυπη δημοσίευση, θα ήθελα να σας ρωτήσω...
Επιχειρείται (με αι) ή όχι, στρατιωτικοποίηση  της ΕΥΠ;
Γνωρίζετε αν κύριος Καμμένος έγινε αποδέκτης διαμαρτυρίας από υπαλλήλους της υπηρεσίας για… τοποθετήσεις στρατιωτικών στην Κύπρο χωρίς αντικείμενο, με τον χαρακτηρισμό ειδικότητας «γενικών καθηκόντων»;
Είναι αλήθεια ότι στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έχουμε φαινόμενα διορισμού ημετέρων; 
Και ποιά είναι η δική σας τοποθέτηση επί  αυτών, είτε τα διαψεύδετε είτε τα επιβεβαιώνετε;». 

Ο δημοσιογράφος, βλέποντας την αρχική άρνηση του Τέρενς Κουίκ πέρασε στη 2η ερώτηση, με την οποία όχι μόνο αμφισβητεί την ικανότητα της ΕΥΠ αλλά την αποδομεί παντελώς. Ότι... στρατιωτικοποιείται και ότι εκεί μέσα γίνονται ρουσφέτια διορισμού ημετέρων!!!
Τι να σου απαντήσει ωρέ ο υπουργός; Να στο επιβεβαιώσει; Αν ήμασταν εμείς, ακόμη και αν δεν γνωρίζαμε το θέμα, θα το διαψεύδαμε ευθέως!
Καλώς έκανε λοιπόν ο Κουίκ και δεν έδωσε τροφή για να μπουν «βόμβες» από τους Τούρκους σε βάρος της Ελλάδος. Ίσως ακόμη καλύτερα θα έκανε να διέψευδε κατηγορηματικά τις «πληροφορίες» του δημοσιογράφου. Ο Κουίκ προτίμησε απλά να ψέξει τον δημοσιογράφο για το είδος και ύφος των ερωτήσεών του.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ: Μια από τις αξίες του δημοσιογράφου είναι ότι οφείλει να προασπίζεται την χώρα του και να μην σχοινοβατεί σε εθνικά θέματα αν δεν τα κατέχει καλά, διότι την εκθέτει σε κινδύνους. Ο έμπειρος ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ορθά λαλεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: