Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Παραίτηση στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ DIPLOMATIC OBSERVER επί των επιπολαίων ρήσεων του κομματικού ΚΟΤΖΙΑ!
Νάτα μας έχουμε και γιάφκες εντός Υπουργείου εξωτερικών. Άρχισαν να θυμώνουν οι διπλωμάτες μας! Αυτό είναι καλό, αν τα κίνητρά τους είναι προστατευτικά των εθνικών μας συμφερόντων... κι όχι ιδιώνυμα, συντεχνιακά, οικογενειοκρατικά!!! Κι άσε τον κομματικό  Κοτζιά να κοτσανολογεί. πως τάχα μου "ό,τι αποφασίζει και διατάσσει, αυτό και πρέπει να γίνεται"... Αμ δεν είναι πάντα έτσι! Και ιδιαίτερα σε εθνικά θέματα δεν μπορεί ο κάθε Υπουργός με τα αλλοπρόσαλλα της αριστερής ιδεογραφίας του να κάνει ό,τι του γουστάρει.Το Υπουργείο Εξωτερικών είναι η καρδιά της Ελλάδας και πειραματισμούς  μπολσεβίκικου τύπου δεν σηκώνει... Καιρός είναι οι διπλωμάτες μας να ξεσηκωθούν πατριωτικά και να διαμορφώσουν  ένα γρανιτένιο πλαίσιο λειτουργίας του Υπουργείου, ώστε ο κάθε "επισκέπτης" Υπουργός, να ακολουθεί την εθνική γραμμή (που οι διπλωμάτες μας γνωρίζουν λίαν καλώς).   Κατανοητόν; Η Ελλάς δεν αντέχει άλλους γραφικούς κομματικούς πειραματισμούς. Τώρα με την παραίτηση ή την απομάκρυνση διπλωματών, είναι η μεγάλη ευκαιρία να γίνει ριζική αναδιάρθρωση στο Υπουργείο, κυρίως ως προς τα σταθερά που πρέπει να διέπουν την εξωτερική μας πολιτική..Κι ας μπαινοβγαίνουν όσοι δοτοί υπουργοί θέλουν... Είναι καλοί για φιοριτούρες και δεξιώσεις. Δεν βλέπετε τα αντίστοιχα Υπουργεία εξωτερικών, Τουρκίας, ΗΠΑ, Βρετανίας κ.λ.π. ; Βράχος,σταθερή η εθνική τους γραμμή. Μόνον στην Ελλάδα (η καρδιά της Ελλάδος, όπως είναι φύση και θέση το Υπουργείο εξωτερικών) σημειώνονται τόσο πολλά εμφράγματα με την παρέλαση παρδαλών μινίστρων, από Πάγκαλο, Μπακογιάννη,Αβραμόπουλο έως σήμερα! Κόψτε, επί τέλους, τους πειραματισμούς με το Υπουργείο Εξωτερικών και δουλέψτε ΟΛΟΙ οι κομματάρχες να το καταστήσετε σοβαρό και βιτρίνα της χώρας, όπως πρέπει να είναι!ΑΠ.ΒΡΑΧ. 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:




Σε περίοδο εσωτερικής αναταραχής φαίνεται ότι έχει εισέλθει το υπουργείο Εξωτερικών, μετά και την γνωστοποίηση πως ένας υψηλόβαθμος διπλωμάτης παραιτήθηκε από τη θέση του, ενώ το ενδεχόμενο να πράξουν αναλόγως σκέφτονται και άλλοι. Σύμφωνα με πληροφορίες την παραίτησή του κατέθεσε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του υπουργείου κ. Μιχ. Σπινέλλης, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπό παραίτηση τελεί και ο ΓΓ κ. Δ. Παρασκευόπουλος.
Οι δύο έμπειροι διπλωμάτες είχαν συνοδεύσει τον κ. Κοτζιά και στο πρόσφατο ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, ενώ βρίσκονταν στις θέσεις αυτές και κατά την πρώτη κυβερνητική περίοδο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη συμβαίνει λίγες ώρες μετά την κοινοβουλευτική ανάδειξη (από την κ. Ντόρα Μπακογιάννη) του ζητήματος της απομάκρυνσης της κ. Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου από την Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην ΕΕ. 
Το ζήτημα της κ. Παπαδοπούλου ανέδειξε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Χ. Θεοχάρης.
«Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι το υπουργείο Εξωτερικών δεν είναι ούτε προσωπική ούτε οικογενειακή υπόθεση. Το ΥΠΕΞ και η εξωτερική πολιτική ανήκει στον ελληνικό λαό και στην ελληνική κοινωνία και αυτούς εξυπηρετεί, όχι πελατειακές σχέσεις». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, από το βήμα της Βουλής σήμερα το βράδυ στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στην Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τον κατηγόρησε από το ίδιο βήμα για «διώξεις υψηλόβαθμων ικανών διπλωματών με προσωπικά και ιδιοτελή κίνητρα» αναφερόμενη στην ανάκληση της πρέσβεως στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου.
Σχετικά με την κα Παπαδοπούλου, χωρίς να την κατονομάσει, ο κ. Κοτζιάς τόνισε: «Όταν ο υπουργός Εξωτερικών θέτει βέτο για ένα σημαντικό εθνικό ζήτημα, ουδείς διπλωμάτης δικαιούται να το αποσύρει γιατί δεν του αρέσει ή αν τον πιέζουν τρίτοι».


























ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ... ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ... Ως γνωστόν οι αριστεροπροοδευτικοί πάντα αγαπούσαν... του μπάτσους (έτσι δεν ονοματίζουν τους αστυνομικούς;)

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ.... ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Κλείνουν 50 Αστυνομικά Τμήματα στην Αττική.
- ΠΕΙΤΕ μας με την εγκληματικότητα τι θα γίνει;

Σε αναδιάρθρωση στα αστυνομικά τμήματα, αστυνομικούς σταθμούς και....



τμήματα ασφαλείας της Αττικής, προχωρά η κυβέρνηση προκαλώντας ωστόσο τεράστιες αντιδράσεις και ερωτήματα για την αποτελεσματικότα της ΕΛ.ΑΣ. απέναντι στην εγκληματικότητα.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ (πατέντα)

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΔΩ!-Συνεχής ροή ειδήσεων όλο το 24/ωρο-
 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:
Κόσμος –ΕλλάδαΕπιχειρήσειςΨυχαγωγίαΑθλητικάΕπιστήμη και τεχνολογίαΠολιτική -Άλλες κυριότερες ειδήσεις...
__________________________________
ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ! ΜΟΝΟΝ ΕΔΩ! ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΑΝΩ ΕΝΟΤΗΤΕΣ- Και υπ΄΄οψιν:ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ αυτό το καρεδάκι να σας το βάζουμε καθημερινά... Απλά ανατρέξτε σε όλο το εύρος της πρώτης σελίδα μας κι ΟΠΟΥ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ κάντε ΚΛΙΚ στις ενότητες και θα έχετε ΟΛΑ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΝΕΑ. 
ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ, ΧΆΡΙΣ ΣΤΟ GOOGLE. Παράδειγμα:Αν πάτε πιο κάτω και συναντήσετε το ίδιο αυτό καρεδάκι... με προγενέστερη ημερομήνια... ΚΑΝΤΕ απλά κλικ ... στην ενότητα που θέλετε και θα έχετε στο πιάτο τα νέα της σήμερον, της τελευταίας στιγμής! ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΘΑΥΜΑ...Δεν χρειάζεται να τρέχετε από χωρίον εις χωρίον, από blog  σε blog. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΔΩ!

Μπορείτε ελεύθερα να υιοθετήσετε την πατέντα, και στο δικό σας blog αλλά όπως έχει εδώ! Βοηθάει στην πλήρη ενημέρωση των αναγνωστών σας και σας επιτρέπει να αναδεικνύετε τη δική σας αποκλειστική θεματολογία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: